Norsk på Norsk, Under lupen5

Fortsatt sveve høyt
«Fortsatt sveve høyt»

Plateanmeldelser · " En innholdsrik og variert plate med mange kvaliteter. De blir sammeniknet med, - eller sammenlikner seg med band som Delillos og Bo Kaspers Orkester..... men det viktigste er at vi konkluderer med at dette mest, - og først og fremst er NORSKE MENN I HUS OG HYTTE, og det holder i bøtter og spann!!

 

Dette låter fint, trygt og stødig. Dette er musikanter som kan sine instrumenter. Øystein Lien synger stødig, og har en fin nærhet og formidlingsevne. I tillegg et pluss til Madeleine, Martine og Åste på koring.

"Det er stort spenn i sjangere på denne plata. De er innom sjangere som pop. poprock, blues, viser og jazz. Det kunne fort blitt en følelse av at de gaper for høyt og for bredt, men dette funker bra, uansett hvilken sjanger de spiller! Det er også fin variasjon mellom melodiene på plata, og den er fint satt sammen. Treffesikre og fine melodier kledd med fin instrumentering."

- Musikk og tekst skal formidles sammen. Har de klart å få til dette?

"Som i musikken er det stort spenn i tekstene på den måten at det er humor i flere varianter. Både den litt mørke og den mer ironiske - selvironiske. Øystein Lien skriver også om hverdagslige problemstillinger i livet som mange kan kjenne seg igjen i som kjærlighet, sjalusi.. osv. Her er det mange poenger og vendinger som løfter hele helheten. Lien har en god og tydelig vokal som formidler tekstene veldig bra og gir det hele en sånn ekstra dimensjon. Det er rett og slett fine tekster med mye innhold og meninger  uten plagsomme nødrim og unødige vendinger."

Konklusjon.

"Norske Menn i Hus og Hytte har levert en debutskive som fortjener opmerksomhet utenfor Buskerud og Telemark. Her er det veldig mye fint, de får en femmer!!!"

Finn Ulrik Berntsen

Les mer om «Fortsatt sveve høyt» fra Norske menn i hus og hytte