Monica Nordli, countryjente i godt selskap.

Monika Nordli på årets Countryfestival i Seljord
Monika Nordli på årets Countryfestival i Seljord

Avisartikler · De Danseglade · Siden platedebuten for ca tre år siden har jenta fra Nissedal i Telemark stått på mange scener, blant annet på årets countryfestival i Seljord.

Hun er også blitt en yndet samarbeidspartner for andre countryartister både som låtskriver, musiker og sanger. På albumet til Roy Lønnhøiden Sanger fra skogen i 2007, er Monika med på seks av låtene. Albumet ble Spellemannsnominert samme året.

 


Mandag 6 oktober hadde Monika Nordli plateslipp av sitt andre album i Oslo. Dagen etter var det opptreden i NRK P1. Albumet har fått tittelen Shipping Out. Monika forteller til Telemarksavisa at det er en stor utfordring for henne å gi ut albumet. Den er en videreføring av debutalbumet Minor Mode, men man kan aldri spå hvordan mottakelsen fra publikum blir. Jeg har et håp om at det kan høres at jeg har fått mer erfaring som låtskriver og sanger. Tekstene til Monika reflekterer hennes sosialpolitiske engasjement. Til daglig er Monika sosionom, og er sterkt engasjert i saker som Mental Helse arbeider for. Å skrive sangtekster renser opp i systemet, forteller hun videre til Telemarksavisa.

 


I studio har Monika fått god hjelp av musikere som Steinar Albrigtsen, Olav Torgeir Kopsland, Knut hem, Andy Nesholm, Eivind Kløverød og Jan Inge Nilsen.

 


Siden debutalbumet i 2005 har Monika samarbeidet både på scene og i studio med artister som Jonas Fjeld, Paal Flaata, Hemisfare og Jørn Hoel. På det nyeste albumet til Monika er Tom Pacheco med som låtskriver.  Arnt Helge Jacobsen

 

Kilde: Kilde De Danseglade

Les mer om «Shipping out» fra Monika Nordli