Menn med særtrekk6

Fortsatt sveve høyt
«Fortsatt sveve høyt»

Plateanmeldelser · Telen · Var,underfundig, morsom, dyp varm og annerledes. Hus- og hytte-produksjonen til de norske menn fra Notodden slippes i teateret i kveld. Gled deg!

For det er virkelig en musikalsk godbit de tre herrene Øystein Lien, Runar Boyesen og Bjørn Borgen slipper i kveld. Måtte den få mye radiotid og plass i media. Jeg våger påstanden – Notodden har da fått nye stjerner på linje med Heddal Lovers, Notodden Blues Band og.. Tar deg med

De henvender seg nemlig til deg, de tre herrene. Med tekster og melodier som tar deg med inn i tanken, handlingen, smilet og bildene de skaper gjennom sine komposisjoner.

Øystein Lien har skrevet alle tekstene. Låta «Høyt i et kirsebærtre» har allerede fått spilletid i Østfjells – og flere av låtene bør få det i dagene som kommer. I kirsebærtreet trekker Lien oss med inn i ettertanken som livets stress, mas og selv-fokus; «Alt jeg ønsker er litt ensomhet, alt jeg trenger er min egen medlidenhet.»

Musikk som gir
Det er helheten og stemningen i plata som er så unik over 14 spor. De tre hovedpersonene i Norske Menn I Hus Og Hytte har alle høy kvalitet i det musikalske. Øystein Liens nære forhold til egne tekster og hans evne til å finne stemningen gjør at denne plata går rett hjem. Egentlig er det ikke noe å sette fingeren på – en nytelse til terningkast seks.

Og de tre fyller opp med en rekke eminente musikere som Finn Tore Tokle på bass og barytongitar, Eivind Kløverød på trommer og perkusjon, Olav Torgeir Kopsland på gitar, steelpedal og mandolin, Trond Ytterbø på munnspill og koristene Madeline Holden, Martine Boyesen Molde og Åste Hunnes Sem. Lydbildet blir rikt, behagelig, spennende og enkelte ganger gripende med ståpels og gåsehud. En god opplevelse.

Glimt i øyet
Tekstforfatter Øystein Lien har glimt i øyet i tekstene, men også et dobbeltbunnet budskap. I låta «Moped» går han rett inn i fenomenet sjalusi og undertrykkelse av kvinnen med en kar som legger ut på moped for å hente hjem dama si og lærerstudenten hjem til grenda si igjen. Så galt kan det være!

Sårhet
Og bruddet i låta «Himmel i hvert sekund». En varm, liten fortelling om forelskelse, så bestevenn og anslaget: «Så du mener alt er over nå...»

I det hele – en plate som ikke roses fordi det er våre egne musikere, komponister og en særegen tekstforfatter som serverer, men rett og slett fordi den fortjener det. Det er grunn til å gratulere!

Kilde: www.telen.no/kultur/menn-med-sertrekk-1.7856524

Les mer om «Fortsatt sveve høyt» fra Norske menn i hus og hytte