Margit glitret

VELDIG BRA: Margit Bakken har grunn til å smile. Hun glitret om kapp med kjolen under konserten i Notodden teater, og ga publikum valuta for pengene.
VELDIG BRA: Margit Bakken har grunn til å smile. Hun glitret om kapp med kjolen under konserten i Notodden teater, og ga publikum valuta for pengene.

Konsertanmeldelser · Telen · Konserten med Margit Bakken ble en strålende, flott musikalsk opplevelse.

I forbindelse med plateslipp "One the other Side", inviterte Margit Bakken til konsert i Notodden teater. Og en fullsatt sal tok imot henne. Frem fra glemselen – Dette er en spesiell dag, hyggelig å se så mange her, sa Margit og innrømmet at hun var en smule nervøs. Men det ga seg da hun fikk gitaren i armene og mimret litt om hvordan sangkarrieren starter med "Frem fra glemselen-låter" som jentunge. Sangfuglen fra Gransherad mintes også tida da hun dro land og strand rundt som vokalist i band. Men da hun ble mamma, tok det 10 år før sangen igjen ble en viktig del av hennes liv. – Dattera mi, Maylen, maste om at jeg måtte melde meg på i "Stjerner i sikte" der Jahn Teigen var programleder. Det førte meg til finalen med låten "Me and Bobby McGee" av Janis Joplin. Dermed var jeg i gang igjen, sa Margit. Damer i Blues Og takk for det. Etter hvert ble det mange opptredener med Margit Bakken Band, og i den senere tid samspill med Rita Engedalen i "Damer i Blues". I Notodden teater ga hun publikum en konsert det smakte av. Sammen med seks dyktige musikere, Espen Fjelle, Bent Bredesen, Finn Tore Tokle, Eivind Kløverød og Freddy Holm presenterte hun den ene låten etter den andre fra plata. Selvfølgelig var Rita Engedalen hjertelig til stede, sammen framførte de Mississippi-blues med skikkelig trøkk. Margits datter Maylen Bakken Mæland var med som korist på flere låter, og viste at de musikalske genene går i arv. Følelsesladet Margit Bakken har legat ei personlig late, med tekster mange kan kjenne seg igjen i. Personlig var også konserten. Hun fortalte hvordan flere av låtene ble til. Blant annet ble den følelsesladde "Dark room" til etter at faren døde. Tittelen på plata "On the other side" henviser nettopp til dette. Også følelsen da dattera skulle flytte til utlandet, delte Margit med oss i låten "Dont leave me alone". – Jeg sliter litt med stemmen, sa Margit, før hun avrundet konserten med "Slow down", en oppfordring til oss alle om å roe ned. Publikum takket for konserten med stående applaus, og Margit svarte med et ekstranummer, sin egen versjon av Etta James "Out of the Rain", som også er siste spor på plata. Unni Buverud

Kilde: Kilde Telen

Les mer om «On The Other Side» fra Margit Bakken