Lavmælt og stilig5

Du spør meg om sannhet
«Du spør meg om sannhet»

Plateanmeldelser · Hamar Arbeiderblad · Som visesanger har Roy Lønhøiden sans for nedlagte bruk og slitne menn på bar. Begge er godt representert på hans nye album «Du spør meg om sannhet». Og i denne sammenstillingen av melankolien i amerikanske og hedmarkske forfallsstemninger, utvikler det seg låter som er noe av det beste og stiligste. Roy Lønhøiden har skrevet. Med et kremlag av amerikanske musikere innen folk-americana-sjangeren, har han gjort en aldeles framifrå plate.

Veien til torpet har nå blitt en sti. Ingen spor etter hest som drar tømmer. Alt er kulisser fra svunnen tid. Men i veggene sitter det drømmer.
Slik låter det når Roy oppsøker gjengrodde stier og nedgrodde torp. Finnskogen er ikke akkurat et sted for dynamisk utvikling i viseverdenen hans. Mer er det en kulisse der siste kapittel synes å være godt i gang.
Men det blir fine stemninger av det, melankolske og mørke. For som tekstforfatter er Roy opptatt av det forgangne og tapte, de attgrodde sporene av levd liv og tak som kommer til å rase sammen i løpet av refrenget.
DRAR TIL TEXAS Men Roy Lønhøiden tråkker ikke bare rundt i tida som var. Like gjerne drar han til Texas, og jammen finner han igjen noe av den samme stemningen der; om ikke så mye i form av gjengrodde stier, så i form av gjengrodde karer på barer som skal stenges for godt bare gjestene slutter å holde veggene opp. Og i denne sammenstillingen av melankolien i amerikanske og hedmarkske forfallsstemninger, utvikler det seg låter som er noe av det beste og stiligste. Roy Lønhøiden har skrevet. Med et kremlag av amerikanske musikere innen folk-americana-sjangeren, har han gjort en aldeles framifrå plate. Geir Vestad.
 

Kilde: www.h-a.no/kultur/musikk/lavmaelt-og-stilig

Les mer om «Du spør meg om sannhet» fra Roy Lønhøiden