LEWI BERGRUD: Don't Leave5

Don`t leave
«Don`t leave»

Plateanmeldelser · Oppland Arbeiderblad · Ikke uventet lykkes Lewi Bergrud i å la samtlige låter skinne med sin karakteristiske energi og utstråling. For det er ikke bare det at Bergrud har et sjeldent godt øre for gode melodier – han har noe å si også.

Det var nesten så plata til Lewi Bergrud havnet i «hørt på»-bunken, for det er ikke fritt for at sangene til øverskreiingen i lengre tid har vært å høre på de lokale scenene våre. Lewi Bergrud har med andre ord hatt god tid til å teste ut låtene sine på publikum – de siste to årene har flere tusen publikummere fått med seg sangene hans både alene og sammen med band.

Men nå er det Lewi på plate det dreier seg om, og det skal innrømmes at det tok litt tid å bli kjent og vant med plate-Lewi igjen! Fra scena er energien og humøret alltid på topp – på plate skal sangene finne sin form og uttrykk for evigheten.

Ikke uventet lykkes Lewi Bergrud i å la samtlige låter skinne med sin karakteristiske energi og utstråling. Åpningssporet What if er en umiddelbar og fin sang som setter lytteren i Lewi-modus allerede etter første strofe. Balladen Sunny day, som også er gitt ut på singel, er albumets kanskje mest «utilgjengelige» sang. Her sitter gåsehuden lenger inne, samtidig er valget med å ha Benedikte Narum Jenssen som duettpartner et smart og godt valg. Hennes allsidighet og sjangerforståelse er med å tilføre melodien mer melodi, for å si det sånn. Ikke det at det er noe svak melodi, for all del, men den har mer den snåle Jan Petter Ringvold-knekken i melodilinjene enn det vi er vant med fra Lewis penn. Uansett kommer Sunny day mer til sin rett på plate. Live har den hatt en tendens til å drukne litt i seg selv.

Det er stas å høre Lewi Bergrud stråle såpass som han gjør her. Spesielt på tempolåtene. Høydepunktet Hold on to your dream er en solid innertier, det samme er balladen By your side som for lengst er blitt en publikumsfavoritt. Frode Hermanrud

Det er typisk både for albumet og Lewi Bergrud at solodebuten avsluttes med Find me in the river. En rolig sang hvor tankene får fritt spillerom og som når albumet er over gir rom for ettertanke og refleksjoner. For det er ikke bare det at Bergrud har et sjeldent godt øre for gode melodier – han har noe å si også. Don't leave slippes i morgen.

Kilde: www.oa.no/kultur/ny_musikk/article6861363.ece

Les mer om «Don`t leave» fra Lewi Bergrud