Jordnær, varm og ujålete5

Christmas Island
«Christmas Island»

Plateanmeldelser · Trønder-Avisa · «Den tidligere Midnight Choir-vokalisten har gitt oss en av de mest jordnære, varme og ujålete juleplatene jeg har hørt på lenge. Det vil ikke forundre meg om tittellåta «Christmas Island» og kanskje også «Annabelle» allerede neste år er en del av den norske julesjela.»
(Olav Lorentsen, Trønder-Avisa)

 

PAAL FLAATA
«Christmas Island»
(Grammofon/MBO)Forstørre bilde
 

Like sikkert som jula nærmer seg ramler det på med mer eller mindre interessante juleplater. Hvilken musikk som gir julestemning varierer vel fra person til person, men for de fleste av oss er det nok kjente og kjære julesanger vi helst vil ha.

Paal Flaatas «Christmas Island» er ikke ei slik plate, men fortjener virkelig å få en sjanse sammen med juleforberedelsene likevel. Med unntak av «The First Noel» og «The Little Town Of Betlehem», er det mindre kjente amerikanske julesanger som serveres i tillegg til tre laget for anledningen. Med dempede låter penslet med vakre julefarger, minner Flaata om Elvis Presley på sitt mest tilbakelente.

Den tidligere Midnight Choir-vokalisten har gitt oss en av de mest jordnære, varme og ujålete juleplatene jeg har hørt på lenge, selv om den trenger litt tid for å sette seg. Det vil ikke forundre meg om tittellåta «Christmas Island» og kanskje også «Annabelle» allerede neste år er en del av den norske julesjela.

Olav Lorentsen

Les mer om «Christmas Island» fra Paal Flaata