Jeg spriker jo ganske mye

Portrett
«Portrett»

Avisartikler · Avisa Bodø · Terje Nilsen er spent på mottakelsen av den nya plata hans. «Portrett» slippes mandag 12. november.


- Det er spennende å gi ut ny plate. Ikke minst er jeg spent på hvordan anmelderne vil behandle "Portrett".

Mange stiler
- Dette er blitt ei genrerik plate. Mange forskjellige stiler som for eksempel chill, rock'n'roll, latin, salmesang og litt danseband. Man kan kanskje innvende at dette spriker en del, men jeg gjør jo det. Spriker, altså, sier Terje Nilsen til AvisaBodø.

Vi møter Terje ei drøy uke før "Portrett" lanseres og blir å finne i platebutikker over det ganske land. I likhet med hans forrige plate ("N'te gang") er også denne et resultat av et tett samarbeid med det bergensbaserte bandet "Voksne herrers orkester".

- Denne plata startet vi egentlig med rett etter den forrige. Vi hadde en del stoff til overs, og tok utgangspunkt i mye av det. Siden har jeg jobbet en del i studio her i Bodø, sendt stoffet via internett til Bergen, fått det i retur og kanskje lagt på noe mer, sier Terje som også har brukt hurtigruta mange ganger til og fra Bergen for å få "Portrett" i mål.

Nytt og gammelt
- "Portrett" er blitt en plate med 15 spor. Mye er nytt, og noe er gammelt. For eksempel har vi laget en ny versjon av "Sommernatt". Dessuten byr vi på to live-opptak fra Bodø kulturhus: "Blå ballade" og "En og en".

- Og altså en salme?
- Ja, "Dagen viker og går bort" av Dorothe Engelbretsdotter er en sang som Eva Trones og jeg brukte ofte når vi samarbeidet. Det er en jævla fin låt og en flott tekst som handler om livets gang. Og så har jeg satt musikk til Jakob Sandes utrolig flotte dikt "Tollekniven", forteller Terje Nilsen.

Coveret på Terjes sjette plate er et portrett av ham selv gjort av Kurt Edvin Blix-Hansen.

- Vi syntes at Kurt Edvins portrett av meg passet veldig godt til dette prosjektet. Men plata er ikke bare et portrett av Terje Nilsen - den er også et portrett av bandet - Voksne herrers orkester, forteller en spent Terje Nilsen ei uke før "Portett" er ute.

Børre Arntzen                

Les mer om «Portrett» fra Terje Nilsen