Her går e unna!

Fast Forward
«Fast Forward»

Plateanmeldelser · Tor De Jazz · Bak det beskjedne bandnavnet The Bluegrass Playboys skjuler fire av landets beste instrumentalister seg. De inviterer like godt til fest. Knut Hem, Øystein Fosshagen, Terje Kinn og Olaf "Knerten" Kamfjord serverer oss herlig bluegrasshygge.

Det er ikke sikkert navnet The Bluegrass Playboys ringer så forferdelig mange bjeller rundt om i de tusen hjem, men når det kan fortelles at bak "dekknavnet" finner vi fiolinist, mandolinist, gitarist og vokalist Øystein Fosshagen, dobroist Knut Hem, bassist og vokalist Olaf "Knerten" Kamfjord og ikke minst hovedvokalist og banjoist Terje Kinn, så skjønner vel de innvidde at her snakker vi alvor.

For veldig mange blir nok navna satt i forbindelse med bandet til Øystein Sunde, Meget i sløyd, men både hver for seg og kollektivt har disse herrene mye å fare med. Veldig mye!

Det kommer neppe som noen stor overraskelse at bluegrass er et uttrykk som musikanter i Sundes nærhet har et forhold til, noe jo sjefen har vokst opp med siden Christiania Fusel & Blaagress på 60-tallet.

Her blir vi servert moderne bluegrass med solide røtter til der den kom fra og Kinn har skrevet det meste - alt med tekst - mens Hem bidrar med to instrumentallåter. Når vi så har med fire herrer med langt framskredne strengetalenter å gjøre og som tydeligvis stortrives sammen, så kan dette egentlig bare gå en vei - mot bluegrasshimmelen.

Kinn synger tøft og alle spiller så det gnistrer - spesielt er jeg svak for multiinstrumentalist Hems dobrospil, den fyren kan alt. Og "Come Together"-introen til Knerten Kamfjord på "Perfect Waves" er nesten verdt inngangspengene aleine.

Jeg skal ikke skryte på meg å ha den store kunnskapen om bluegrass, men uansett kommer "Fast Forward" inn under kategorien som Duke Ellington kalte "Good music" - det finnes jo bare to typer musikk.

Kilde: torhammero.blogg.no/1472237963_her_gr_e_unna.html

Les mer om «Fast Forward» fra The Bluegrass Playboys