Har skutt innertier med både låt- og artistvalg på denne plata.6

Sommerslager
«Sommerslager»

Plateanmeldelser · For Swingende · Kvaliteten på låtene er over gjennomsnittet bra, og det er også god variasjon i både stil og tempo her. Så terningmessig er dette ei plate som utvilsomt fortjener toppscore fra undertegnede, nemlig en skinnende blank 6' er og nesegrus beundring på alle fronter!

Plata "Sommerslager" som kom ut i sommer, derimot, er ei plate som inneholder kun nyinnspilte låter og hvor vi derfor velger å gjøre en ordinær anmeldelse her på nettsiden vår. Musikk fra plata har dere fått høre på radioen gjennom flere sendinger denne sommeren.

"Sommerslager" er et 13 spors album som plateselskapet Grammofon under etiketten Slager har gitt ut, der en rekke av landets mest kjente, men også noen litt mindre kjente, danseband og artister gjør hver sin låt relatert til sol og sommer.

På plata medvirker både Dag Spantell, Contrazt, Ingemars, Anne Nørdsti, Gluntan, Steinar Engelbrektson, Hanne Mette, Picazzo, Vømmølgutan, Kim & Ola, Espen Hagen Olsen, Carsten Ellings orkester og Lasse Johansen. Noen av låtene på plata har du hørt tidligere i andre versjoner mens andre er helt nyskrevne for denne plata. En del av artistene som medvirker på plata tilhører allerede Slager og Grammofon sin egen artiststall, andre er bare med som gjesteartister og har til vanlig ingen tilknytning til dette selskapet.

Jeg har spilt flere av låtene på radioen i løpet av sommeren, og har her valgt å skrive noen ord om de tre som ble mine favoritter på plata:

Ingemars - Danse eller slæss: Den første nye låten fra Ingemars på flere år, så det var absolutt på tide med noe nytt fra denne gjengen nå. Låten er en fin og veldig iørefallende ballade som i mine ører er noe av det beste som Ingemars har gitt ut noensinne. Det er Terje Ingemar Larsson som er vokalist på denne låten og opphavsmannen heter Torgny Larsson.

Espen Hagen Olsen - Jenter som har dratt: Espen er som kjent tidligere vokalist i dansebandet Sogns og pr i dag er han vokalist i duoen/trioen Sognsgutta. Som soloartist har han tidligere kun sunget på den nest siste Frem fra Glemselen-plata, så med unntak av dette så er dette den aller første innspillingen han gjør som soloartist ene og alene. Låten er en uptempo og veldig fengende swing/bugg-låt som er skrevet av Knut Anders Løken.

Kim & Ola - Du: Kim & Ola er en duo fra Gudbrandsdalen som har vært presentert flere ganger tidligere her i For Swingende og som består av Kim Lien og Ola Kirkestuen. Den nye låten som har fått plass på "Sommerslager"-plata er en kjapp og veldig sterk og god swinglåt som er signert Geir Arne Hansen som er en veldig kjent mann innen denne musikkgenren.

Jeg må si at Øyvind Sauarlia, som er mannen bakom selskapet Grammofon og Slager-etiketten, virkelig har skutt innertier med både låt- og artistvalg på denne plata. Mange av de "obligatoriske" bandene er med, men han har også vært raus og sluppet til et par mindre kjente navn som også fortjener litt publisitet, og det gjør at plata er veldig spennende og interessant for de som liker å oppdage litt nye artister innen genren og som ikke kun henger fast ved de "samme gamle". Kvaliteten på låtene er over gjennomsnittet bra, og det er også god variasjon i både stil og tempo her. Så terningmessig er dette ei plate som utvilsomt fortjener toppscore fra undertegnede, nemlig en skinnende blank 6' er og nesegrus beundring på alle fronter! Plata kan både kjøpes som fysisk eksemplar eller avlyttes som streaming på Spotify og lignende plattformer.

Les mer om «Sommerslager» fra Diverse artister