Han helt seriøse

Bakpå-lente ting
«Bakpå-lente ting»

Avisartikler · Rogalands Avis · Jeg ble jyyyselig trøtt og lei av meg selv og Han Innante, sier plateaktuelle Torolf Nordbø.

 Derfor føles det forferdelig godt å kunne gi ut en seriøs, fin, akustisk og varm plate. Det er vanskeligere å være uten kostyme, men jeg liker det, sier Nordbø.

De fleste kjenner Torolf Nordbø som komiker. Revyene med figuren Brakkvald Tolvstøkkje fra Indre Erfjord, eller «Han Innante», har gått som varmt ildvann i hvetegress i Rogaland. Rabalderet fra scenen har også funnet veien over på CD-er og DVD-er. Parallelt med karrieren som tullball har Nordbø jobbet med visesang. Han har til og med turnert som «vanlig» artist på Øst- og Sørlandet.

– Det har egentlig bare vært et spørsmål om tid. Jeg har hatt det forferdelig travelt, men nå har jeg endelig fått ut denne platen som jeg har brygget på i minst 20 år, sier han.

Reaksjon

«Bakpå-lente ting» er et album i vise/folk/roots-sjangeren innspilt i Dreamlab Studio i Stavanger. Platene er ikke uten humor og humør, men komikeren Han Innante er midlertidig satt ettertrykkelig på innbytterbenken av musikeren og sangeren Torolf Nordbø.

– Litt humor er det, men stort sett er dette viser og sanger om hverdagslige ting. Pluss litt fra Ryfylke. Alt er pakket inn i roots- og visesjangeren.  Er denne platen en reaksjon på alt tull og tøys fra Han Innante?

– Ja, det kan du godt si. Jeg håper folk opplever dette som fint, originalt og litt dypere enn en Innante-revy.

– Har du humorstopp akkurat nå?

– Nei. Det er full gass på alle fronter.

Den første radiosingelen, «Eg lengtar heim i kveld» er en duett med Rita Eriksen. – For meg har det vært en drøm å synge med kanskje den beste vokalisten i Norge. Vi har til og med laget video, sier Nordbø.

Vil dø iført «huå»

Nordbø har én gang tidligere gitt ut en seriøs plate. Det var på 80-tallet, den gang plater het LP. Men han sang ikke selv, bare laget tekster og melodier. – Dette blir ikke siste gangen jeg lager en seriøs plate. Prosjektet har gitt mersmak. Etter revyen i 2008 blir nok visedelen min hovedgeskjeft. Og til og med i neste års revy må folk finne seg i å se og høre mer av Torolf, på bekostning av Han Innante, sier Nordbø.

– Vil Brakkvald bli lagt helt på hattehyllen?

– Nei, jeg kommer til å si mine siste ord på denne jord iført den trange skinnhuå!

Les mer om «Bakpå-lente ting» fra Torolf Nordbø