Han Tykje e raus

Nye låta
«Nye låta»

Plateanmeldelser · TOR DE JAZZ · I mine ører er Terje Nilsen en av kongerikets aller største hverdagspoeter med en snert i stemma og en underfundig humor og samtidig et alvor i tekstene som forteller oss om et levd liv. Med "Nye låta" gir han oss nok et bevis på det.

 Som Nilsen sjøl sier: "Han Tykje va raus da det gikk som det gikk". Terje Nilsen er endelig blant oss igjen. Det blir vi rikere av.

Det har blitt sagt så mange ganger, men det blir ikke mindre sant av den grunn:: Terje Nilsen (64) fra Bodø er en av musikk-Norges største hemmeligheter. For oss som har fulgt han i flere tiår gjør det jo ingenting, men for alle andre er det enkelt og greit jævla synd. Det som er leit for oss som er blodfans fra før er at voksne Nilsen, han har faktisk aldri vært voksnere, har tatt seg alt for lange pauser mellom hver gang han har avlagt oss besøk.

Som han også sjøl sier så har han nå lagt både alkoholen og kuken på hylla. Det første tror jeg er avgjørende for at han nå har gitt oss sitt flotteste visittkort noensinne. Han viser oss gjennom de 11 låtene hvilken fantastisk historieforteller han er. Han observerer, funderer, tar seg tid og kommer ut på den andre sida med så mye humoristisk og samtidig alvorlig livsvisdom at man kan bli værende i Nilsens univers i times- og dagesvis og stadig få nye a-ha opplevelser.

Med sin mørke og djupe stemme er Nilsen en formidler av rang, med en inderlighet og ekthet i måten å formidle historier på som alle har mye å lære av. Det er enkelt og greit umulig ikke å tro på Terje Nilsen og sjøl om det er alvor til stede i budskapet hele veien, så er aldri smilet langt unna. Ingen andre enn Terje Nilsen kan skrive følgende linjer:

"Æ har aldri vært gift, men æ har vært skilt en god del ganga" og "Må alt vær nytt og coolt og hipt fra sykla te salata? Æ mein jakken min e eldre enn no´n av husan her i gata" fra min favorittlåt "Gammelungkar" der han duetterer med Bjørn Sundquist. På to andre låta bidrar også Åge Aleksandersen og Helge Jordal slik bare de kan. Med et kremlag bestående av Steinar Krokstad, Terje Nohr Olsen, Gunnar Pedersen og Kyrre Sætran er tonefølget også i de beste hender og føtter.

Vi har mye å takke han Tykje for! Men la nå ikke pausa bli så lang til du hilser på oss igjen da Terje Nilsen!!!! Avtale????? Tor Hammero

Les mer om «Nye låta» fra Terje Nilsen