Høstens stemme

Høstens stemme
Høstens stemme

Avisartikler · Varden · Jeg passer nok best til årstiden vi er inne i, tror Monika Nordli (30) fra Nissedal. Mandag slipper hun sitt nye album, «Shipping Out».

OSLO Hovedstaden glitrer i regn. Løvet limer nyanser av gult og rødt på fortauene. Melankolikeren Monika Nordli er i sitt ess.
Ikke sånn å forstå at hun er på høstdepper'n. Tvert imot. Jenta er lykkelig. Tre år etter at hun ga ut countryroots-albumet "Minor Mode" er oppfølgeren klar. Skulle bare mangle om det ikke kjentes befriende for hovedpersonen selv.
– Etter den forrige plata har jeg fått mange spørsmål om jeg griner mye på privaten, smiler Nordli mens duskregnet daler.
– Men jeg er veldig happy altså. Selv om jeg aldri kommer til å lage noen rånerpartyplate. Det får andre gjøre, nikker hun konstaterende.

Åpen om det vonde

Historien om Monika Nordli er historien om sangeren og låtskriveren som ble oppdaget i TV-programmet "Kjempesjansen". Det er også historien om jenta som valgte å fortelle åpent om at moren hadde tatt sitt eget liv. Åpenheten har Monika Nordli søkt å føre videre med seg gjennom musikken.
Nå omgir hun seg med musikere fra øverste nasjonale hylle. Steinar Albrigtsen, Knut Hem, Andy Nesblom og Jan Inge Nilsen er blant utøverne som deltar på Monika Nordlis nye plate. Elleve nye låter samt ett bonusspor inngår i samlingen. Alle har Monika Nordlis signatur. Tre av dem har blitt til som følge av et samarbeid med selveste Tom Pacheco.
– Jeg følte meg litt som Karate Kid da jeg satte meg ned ved bordet hans, forteller Monika Nordli. Hun møtte Pacheco i forbindelse med en konsertjobb i smått legendariske Woodstock ved juletider i fjor. Etter å ha inntatt en bråte flytende C-vitaminer samt pattet litt på en sigar og drukket litt lunken vin, var Pacheco klar som mentor.
– Han spurte: Hva vil du si, Monika? Etter at jeg hadde svart, var det som å se noen trylle, forteller artisten om tilblivelsen av låtene "I Wasn't There", "Karl Johan" og "My Love Will Heal".

Gutta som slo ring

Spesielle minner knytter det seg også til "Major Mode" som Nordli har skrevet sammen med Steinar Albrigtsen.
– Utgangspunktet var at jeg ville lære med fingerpicking (fingerplukking) med tommelplekter på gitaren. Steinars døtre likte låten veldig godt. Så ble den med da, smiler Nordli og legger til:
– Jeg har vært veldig heldig. Mange erfarne artister har slått ring om meg. Hjulpet meg. Jeg håper jeg kan gjøre det samme en gang med en som trenger det, sier Monika Nordli med henvisning til Steinar Albrigtsen, Jørn Hoel, platedirektør Øyvind Sauarlia på Notodden med flere.
– Og når de blir gamle gubber, kan jo jeg ta dem med meg i mitt rockeband. Det hadde vært noe. Ikke sant...

Andreas Soltvedt, Varden 

Kilde: Kilde Varden

Les mer om «Shipping out» fra Monika Nordli