Gromstemma fra sør5

Gromstemma fra sør
Gromstemma fra sør

Plateanmeldelser · Nettavisen · Uansett hvor våre preferanser befant seg, så var det umulig ikke å bli begeistra for uttrykket og inderligheten til vinneren av The Voice 2021, Erlend Gunstveit. Nå platedebuterer han og bekrefter inntrykket på alle slags vis.

Erlend Gunstveit (27) fra Grimstad var ikke den åpenbare folkehelten da The Voice blei sjøsatt i fjor, men han vokste seg større og større fra opptreden til opptreden. Til slutt var det altså han som stod igjen som vinneren - folkets vinner.

Det kommer kanskje ikke som noen bombe at country-musikk ikke er det som fyller heimen min hver eneste dag. Men det er slik Duke Ellington så klokt uttalte en gang: There are only two kinds of music - good and bad. Gunstveit hører så avgjort hjemme i den andre kategorien og jeg stortrives i hans univers og selskap.

Med si djupe og store stemme så har Gunstveit det aller viktigste for meg: jeg tror på han. Det er ekte, inderlig og gjort på et vis som gjør at vi kommer tett på en formidler av sjelden kvalitet.

Mye ære skal også produsent og en av de som har bidratt med flest låter underveis her, Knut Bjørnar Asphol, ha. Han har helt sikkert vært en nøkkelperson når det gjelder å skape et flott country-pop landskap rundt den flotte stemma til Gunstveit. Når så sjølvaste Stian Carstensen bidrar med steelgitaren sin og nylig avdøde Iver Olav Erstad helt til det siste viste hvilken usedvanlig groovy tangentør han var, så har det ført til at "Coming Home" og Erlend Gunstveit har kommet for å bli - lenge. Tor Hammerø

Kilde: https://www.nettavisen.no/plateanmeldelse/musikk/pop/gromstemma-fra-sor/r/5-95-779010

Les mer om «Coming Home» fra Erlend Gunstveit