GURENS JULEGAVE5

Julekveld hos oss
«Julekveld hos oss»

Plateanmeldelser · Hamar Arbeiderblad · Det er de varme, stillferdige og lett nostalgiske stemningene som råder på
Guren Hagens jule-cd. ....det er noe gjennomlevd med stemningene han risser opp. ...det er ikke bare en ny sjanger Guren Hagen har beveget seg inn i denne gangen; han sørger også for en spennende utvidelse av tematikken sin.

Det er de varme, stillferdige og lett nostalgiske stemningene som råder på Guren Hagens jule-cd “Julekveld hos oss”.

Kom bli med inn i varmen / sett deg ned her hos meg / så ska je tenne lyset å synge en sang for deg.......
Slik inviterer Guren sine lyttere inn i varmen. Og der er det trygt å være.
Halvannet år er gått siden hans forrige utgivelse “La lyset stå på”. Å vende hjem var den gangen et gjennomgående tema. For etter 35 år i utlendighet hadde Guren flyttet hjem til Rendalen. Og hjemfølelsen, “her er je heme”-stemningen bærer mye av julealbumet også. Tittelen “Julekveld hos oss” er i så måte betegnende, for her er Guren heme hos seg selv.
Hjemkomsten innebærer også et møte med egen historie; “Det je dro ifrå finnes enda her”, het det i den forrige plata hans. Og mange av de nyskrevne sangene hans har også et nostalgisk skjær, uten at det av den grunn framstår som en flukt fra virkeligheten. Men det er noe gjennomlevd ved stemningene han risser opp.
Inn i tematikken har det også kommet en ny åpenhet; en anelse om noe større i tilværelsen. “Fra jord til himmelens port” heter en av låtene, og det var også arbeidstittel. For det er ikke bare en ny sjanger Guren Hagen har beveget seg inn i denne gangen; han sørger også for en spennende utvidelse av tematikken sin.
Innimellom Gurens egne viser har han også tatt med et knippe klassiske julesanger. Også disse framfører han fint, men det er nok hans egne sanger som er albumets styrke. Geir Vestad

 

Les mer om «Julekveld hos oss» fra Guren Hagen