Fra 30 år på scenen4

Live!30 år med LoMsk
«Live!30 år med LoMsk»

Plateanmeldelser · Gudbrandsdølen Dagningen · I tre tiår har bandet med Lars Bakke i spissen vært av de fremste forkjemperne for musikk på norsk, med en fot i rock, en i folkemusikk.

Denne pakken inneholder 5:14 med smak av musikkmagi. Mer om det senere.

Som et av Norges lengstlevende band har LoMsk funnet tida inne for å feire seg selv og fansen i Ottadalen og resten av landet. Det gjør de med lyd- og bildealbum tatt opp live i Vågå kulturhus, pluss fire nye låter fra studio.

I tre tiår har bandet med Lars Bakke i spissen vært av de fremste forkjemperne for musikk på norsk, med en fot i rock, en i folkemusikk. Særlig etter albumet «Bukkerittet» i 2005 har de vaket oppunder toppen, i sjiktet under Hellbillies- og Vamp-nivå.

Så var det magien. Den oppstår i fjerde konsertnummer. Gamlegitarist Rune Kjørren stepper inn og drar i gang en forrykende duell med nygitarist Jørn Kjonerud på Lomsks beste låt ever, «Blått blod». Det er tungt og rått, fullt av følsom spilleglede. Ellers inneholder «Live» et skjønnsomt utvalg av kjente Lomsk-låter.

Hovedbeholdningen er uansett DVD-en. En ting er at vi nærmest får følelsen av å være til stede i Vågå kulturhus 11. januar i år. Bonusmaterialet byr også på mye artig, inkludert LoMsks aller første opptreden i NRK TV fra 1987, på lomskamerikansk!     Halgrim Øistad

Kilde: www.gd.no/kultur/musikk/article6203244.ece

Les mer om «Live!30 år med LoMsk» fra LoMsk