Fløyelsmykt5

Bilda fra ei anna tid
«Bilda fra ei anna tid»

Plateanmeldelser · Trønder-avisa · Sant å si er det vidunderlig å høre at en artist våger å holde på sin stil. Riktig en godtbit av ei plate

Siden Steinar Albrigtsen platedebuterte i 1990 er det blitt tolv album. Albrigtsen er født i Hammerfest, men vokste opp i Tromsdalen. Gjennom 1980-årene brukte han en del tid til å finne sin plass musikalsk. Han er en etablert artist som også har vært involvert i andre plateprosjekter enn sine egne.

Hans nyeste album har tittelen «Bilda fra ei anna tid». Plata inneholder musikk av den amerikanske sangeren og låtskriveren Jim Croce (1943-1973), som gjorde dypt inntrykk på en ung Albrigtsen da han i 1976 jobbet i musikkforretning i Tromsø. Steinar Albrigtsen har selv oversatt tekstene til norsk.

Albumet byr på totalt 14 låter og de melankolske tekstene speiler liv på forskjellig vis. Han har en karakteristisk visesangerstemme, og med et fyldig og behagelig komp smyger mange av kuttene seg fløyelsmykt inn i øret. Sant å si er det vidunderlig å høre at en artist våger å holde på sin stil. Riktig en godtbit av ei plate.

Sigrun Bakken

Kilde: Kilde Trønder-avisa

Les mer om «Bilda fra ei anna tid» fra Steinar Albrigtsen