Et veldig godt ønske5

Et ønske
«Et ønske»

Plateanmeldelser · Nettavisen · Ut av Telemark har det kommet og kommer veldig mye mye flott musikk. Vokalisten Anne Gravir Klykken og vokalisten og multiinstrumentalisten Jon Solberg er så avgjort en del av denne stolte rekka.

Jeg kjenner Gravir Klykken fra Solum i Skien fra trioen Vintermåne, mens Solberg fra Bø har markert seg kraftig i bandet Ni Liv. Her har de to funnet sammen og det tar ikke lang tid å skjønne at de to har mye på hjertet og har mye spennende å gi oss.

Utgangspunktet for «Et ønske» var at Gravir Klykken sendte Solberg en hel del eldre opptak av flere folkemusikkutøvere fra Telemark for godt og vel et år siden. Kunne de bruke dette materialet til noe nytt og spennende? Solberg var tydeligvis ikke vanskelig å be og tok for seg en del av temaene og har tatt dem med seg til noe helt nytt, men samtidig med stor respekt for utgangpunktet.

Tekstene har også i stor grad blitt med fra utgangspunktet, men de to har også tatt seg friheter og satt til nye tekst-elementer fra andre kilder - også tekster og melodier unnfanga av Solberg.

Solberg spiller både gitar, bass, fele, bratsj, piano, elpiano og perkusjon, men det skader heller på ingen måte at Håkon Aase dukker opp sin fiolin på noen av spora. Terje Meisingsets groovy orgelspill på den avsluttende «Bånsull» er også med og setter sitt særpreg på «Et ønske». Stemmene til Gravir Klykken og Solberg kler hverandre veldig godt der de møtes i et herlig landskap med klare spor til folkemuskkken frå Telemark og til en visetradisjon fra vår egen tid. Herlig! Tor Hammerø

Kilde: https://www.nettavisen.no/plateanmeldelse/musikk/folkemusikk/et-veldig-godt-onske/r/5-95-508088

Les mer om «Et ønske» fra Jon Solberg & Anne Gravir Klykken