Erlend Gunstveit - Watch Me Fall5

Watch Me Fall
«Watch Me Fall»

Plateanmeldelser · *Nettavisen* Kjendis. · Jeg har vært begeistra for Erlend Gunstveits budskap helt siden jeg så og hørte han på The Voice i 2021. Den har på ingen måte avtatt.

Erlend Gunstveit hører hjemme i en sjanger jeg ikke avlegger besøk hver dag. Det er enkelt og greit slik at country-sjangeren ikke snakker så ofte til meg. Samtidig er det slik at jeg sverger til Duke Ellingtons postulat som lyder omtrent slik: det er bare to typer musikk - god og dårlig. Erlend Gunstveit og hans musikk hører så definitivt hjemme i kategori en.

Historie å fortelle
Gunstveit, med si djupe og personlige stemme, tar oss med inn i sitt univers - et univers jeg altså tror på. Han synger "In Hearts They Leave" at alle har alle ei historie å fortelle. Det stemmer nok det, men noen har ei inderligere og mer troverdig historie enn andre. Erlend Gunstveit er blant dem og det var nok mye av grunnen til at han gikk så hjem hos store deler av det norske folk også for noen år siden.

Med et repertoar han til dels har skrevet sjøl og ellers henta fra en rekke andre kilder, både i nedpå stemninger og i mer rocka uttrykk, overbeviser formidleren Gunstveit sammen med et empatisk lag med musikanter jeg ikke kjenner fra før - også i en nydelig duett med Maren Emilie Lein.

Det er mye melankoli i Gunstveits uttrykk, men det er mye optimisme og livsbejaenhet der også. "Watch Me Fall" er altså tittelen på Gunstveits tredje visittkort. Jeg har absolutt ingen tro på at Erlend Gunstveit kommer til å falle på noe som helst slags vis - han kommer avgjort til å komme ned på begge beina og det fjellstøtt. Jeg tipper Duke Ellington ville ha digga han også.   Tor Hammerø, Nettavisen

Kilde: https://www.nettavisen.no/kjendis/erlend-gunstveit-watch-me-fall/r/5-95-1840879

Les mer om «Watch Me Fall» fra Erlend Gunstveit