Ene foten innafor – og vel så det. Det som slår en sterkest på den nye plata, er kombinasjonen av musikkhåndverk og lydproduksjon.4

Ein fot innafor
«Ein fot innafor»

Plateanmeldelser · Gudbrandsdølen Dagningen · Allerede i første anslag på åpningslåten «Planlaus» viser Von at de leker ikke musikk.

Femmerbanden fra Heidal er ute med sitt tredje album. Oppskriften er like deler feit sørstatsrock og countryrock, tilsatt litt norsk folkinspirasjon. Og i stedet for å knote på engelsk eller bymål, bruker de målføret de kan best. Etter hvert har det blitt en del band i sjangeren, fra Hellbillies og nedover. Bortsett fra dialektvariantene er det ikke lett å skille seg ut. Men med solid jobbing over flere år har Von erobret en framskutt plass. Med «Ein fot innafor» befester de posisjonen. Det som slår en sterkest på den nye plata, er kombinasjonen av musikkhåndverk og lydproduksjon. Og det er ikke bare Odd Halvard Seterdal på førstegitar og Ole Johnny Bekkemellem på banjo og mandolin som briljerer og krydrer. Dette er framifrå prestert fra alle mann.Siden sist har Von skiftet studio og produsent.

Plata er for en stor del laget i Juke Joint Studio på Notodden med produsent Kai Løland.Lydbildet er glassklart, stort og detaljert. Det er en offensiv driv her som mange kan misunne bandet. En slik lydproduksjon setter samtidig krav til musikerne om å være på hugget. Og det er de. Et kort eksempel på alt som er bra på denne plata er det instrumentale midtpartiet på «Furukeill’n», der Martine Hoel Lund også bidrar på fele. Kanskje er dette beste låten på plata i det hele tatt.Et område der Von likevel har mer å gå på, er låtskrivinga, som er i meste laget forutsigbar. Flere melodivendinger på «Ein fot innafor» kan du liksom synge med på før du har hørt neste strofe.

Bandet har kapasitet til å ta større sjanser og utfordre både seg sjølve og publikum. Et annet lite ankepunkt er hovedvokalen, som tidvis høres en smule anstrengt ut. Den dagen Von virkelig slår ut håret, står de ikke tilbake for noen.

Kilde: www.gd.no/kultur/musikk/article6946553.ece

Les mer om «Ein fot innafor» fra Von