En unik historieforteller er borte

Nye låta
«Nye låta»

Grammofon-nytt · En unik historieforteller er borte, med Terje Nilsens død har norsk musikkliv mistet en av sine fremste visekunstnere.

Terje var en unik låtskriver og hadde en penn som strøk alt av jålete vendinger.
Jeg fikk æren av å samarbeide med Terje fra albumet «N´te gang» i 2005 og frem til det siste «Nye låta» i 2016. Terje var ikke høyrøstet på egne vegne eller opptatt av suksess. Der andre artister sto i kø for å komme på radio eller TV takket Terje som regel høflig nei takk.
For en plateutgiver som ønsker mest mulig oppmerksomhet rundt nye utgivelser kunne Terjes nei til talkshow som «Lindmo» eller andre by på noen frustrasjon. Eller som Terje sa meg en gang; «Man får jo ganske mye oppmerksomhet av ikke å få oppmerksomhet også»
Gjennom karrieren mottok Terje en rekke priser som Spellemannspris, Blixprisen, Bodø bys kulturpris, Gammleng-prisen og sist Alf Prøysens Ærespris i 2015.
Med albumet «Nye låta» hadde livet «landa med smørsia opp» som han sang i åpningslåta «Nåla i veggen». En rekke konserter for utsolgte hus kom i kjølevannet av albumet, med den TV-sendte konserten i Oslo Konserthus med Kork under Oslo Jazzfestival som et høydepunkt. Terje har forlatt oss, men sangene som fikk oss til å le og gråte lever videre. Vi minnes en av de største låtskriverne fra Nord-Norge noensinne. Øyvind Sauarlia, Grammofon

Les mer om «Nye låta» fra Terje Nilsen