En legende i sitt livs form6

Nye låta
«Nye låta»

Plateanmeldelser · Bodø.NU · En over to timer lang maktdemonstrasjon i Stormen.

Terje Nilsens silhuett åpenbarte seg, akkompagnert av mandolin-klimpringen til låta Nåla i veggen, før han spankulerte nonchalant frem til mikrofonstativet og leverte et rolig "hallais" til sitt publikum.

Allerede da var det klart hvilken form viselegenden var i, denne etterlengtede kvelden i Stormen Konserthus.

Nilsen var for anledningen backet opp av et håndplukket band med musikere av ypperste klasse.

Steinar Krogstad på trommer, Kyrre Sætran på bass, Gunnar Pedersen på gitar, Terje Nohr Olsen på gitar - og litt til. De var det perfekte supplement da Nilsen slapp seg løs i de delene av hans låtunivers som tenderer mot blues og rock.

Men kanskje enda viktigere: Her var underdrevne partier, der Nilsen selv virkelig skinte. Det var tydelig at han koste seg i deres selskap.

Hva så med hovedpersonen selv? Han har vel knapt vært bedre. Stormen Konserthus kledde Nilsen som hånd i hanske, der han dro oss med gjennom hele sitt ferskeste album, Nye låta, samt alle de klassikerne en forventer av en slik kveld.

Det var sterkt da han midtveis i første del av settet hentet fram Blå ballade, selv med den lett humoristiske inngangen, der han fortalte at hans tidligere bandmedlem Banjo-Kari Svendsen ikke hadde tro på komposisjonen i 1981.

Og det var råtøft da han hentet frem Trang genser, hvorpå han spaserte ut av første del av settet i takt med Nohr Olsens skitne gitarriff.

En akkurat passe dose kledelig arroganse.

Andre del begynte også nedstrippet - da med Terje og Terje, og Gledeståra.

Her var gjester, i form av Eva Trones og ikke minst Helge Jordal, som hadde tatt turen til Bodø for å levere vokal på En heldig mann.

Mot slutten, etter over to timers spilletid, dro Nilsen frem resten av artilleriet. Selvsagt Mjelle. Og helt, helt til sist - en vakker versjon av Hjem te jul, med Jordal og Trones som partners in crime.

Det er seks år siden sist han sto på en konsertscene. La oss håpe det ikke er like lenge til neste gang, etter at morgendagens konsert er unnagjort.

For Terje Nilsen er i sitt livs form.

Les mer om «Nye låta» fra Terje Nilsen