En bunnsolid 5`5

Sommerslager 2
«Sommerslager 2»

Plateanmeldelser · For Swingende · Sommerslager 2" er en verdig oppfølger til den første Sommerslager-plata som kom ut i 2017.

"Sommerslager 2" er en verdig oppfølger til den første Sommerslager-plata som kom ut i 2017. Nok en gang har platedirektør Øyvind Sauarlia i plateselskapet Grammofon/Slager samlet en rekke kjente norske danseband og artister innen samme genre og fått dem til å gjøre innspillinger av hver sin nye låt til sommerens store "slager" på platefronten. Denne gangen har man fått med seg band og artister som Picazzo, Bjørns orkester, Kim & Ola, Steinar Engelbrektson, Kjell Kallestad, Hanne Mette og Gluntan for å nevne noen. Litt utenfor den typiske dansbandlesten kan jeg også nevne navn som Vømmølguten og Arly Karlsen.

Plata bærer preg av høy dansbarhet og mange fengende låter som burde være bankers på ethvert dansegulv. Mine favoritter ble nok "Mitt liv" med Kim & Ola, en herlig coverversjon av Kate Gulbrandsen sin Grand Prix-hit fra 1987, "Ingenting" med Picazzo og "Sommer og trekkspill" med Bjørns orkester, der sistnevnte også sies å ha blitt en stor publikumsfavoritt denne sommeren med nesten 200.000 streaminger på de digitale kanalene. Verdt å merke seg er også en nyinnspilling av den gamle Gluntan-låten "Du kom itj da du sa du skoill kom" og Hanne Mettes versjon av den gamle 90 talls hit'en til Sven-Ingvars, "Sommer i Norge".

Plata inneholder totalt 12 låter og skal jeg bedømme dem samlet med et terningkast, så velger jeg å plukke fram en bunnsolid 5`er til denne flotte og forlokkende dansebandplata som er et friskt pust og en stor vitamininnsprøyting i den norske "platetørken" som rammer det norske dansebandmarkedet hardt nå i 2018. Grammofon og Slager er derimot et lysende unntak fra dette, for der har de planer om flere albumutgivelser innen dansebandgenren når vi kommer til 2019, så det er bare å glede seg!

Les mer om «Sommerslager 2» fra Diverse artister