Eggensongar

Eggensongar
«Eggensongar»

Plateanmeldelser · Fredrikstad Blad · Jeg synes han har hatt en heldig hånd med å «lete» frem de melodiene og arrangementene som passer til den dyptloddende lyrikken.

 

Jørund Fluge Samuelsen er en av grunnleggerne av Trang Fødsel, bandet som står bak udødelige, norske hits som "Kursiv" og " Drømmedame". Nå er han her med sitt første soloalbum med det absolutt passende navnet "Eggensongar". Samuelsen har nemlig tatt for seg poeten Arnljot Eggens dikt, og satt toner til.
Det var en av dem som er med på platen, ikke ukjente Odd Nordstoga, som for fem år siden gjorde solodebutanten oppmerksom på Eggens dikt og ba ham lage musikk til.
Samuelsen falt åpenbart for Eggens nynorske tekster, poetiske og samfunnskritiske som de er. Og jeg synes han har hatt en heldig hånd med å "lete" frem de melodiene og arrangementene som passer til den dyptloddende lyrikken. Samuelsens forsiktige viserock har noe intenst over seg, akkurat som Eggens tekster. Vokalen til Samuelsen er også en bærer av den samme inderligheten.
Dessuten "pin-pointer" dyktige musikere, deriblant Jørund Bøgeberg, bass, Olav Torgeir Kopsland, elgitar og John Vinge, tangentinstrumenter, musikken og lyrikken med sine egne treffsikre, minimalistiske tonestrøk.

Anmeldt av Jan-Kåre Fjeld

Fredrikstad Blad

Kilde: Kilde Fredrikstad Blad

Les mer om «Eggensongar» fra Jørund Fluge Samuelsen