Dette var da vel ikke et dumt valg, Askil?4

Ei ny tid
«Ei ny tid»

Plateanmeldelser · Namdalsavisa · Askil synger nå på norsk. Det er et småskummelt valg som han kommer godt ifra. Det kler ham.

Mannen bak tekststrofa «Hvem faen er Askil Holm» – komiker Jon Niklas Rønning (fra Bye & Rønning) – ble i stedet for hevntokt tatt inn i varmen da Askil Holm skulle skrive si fjerde soloplate. Samarbeidet har resultert i et album som spenner fra nedtonete pianoballader til poprockere med powerchords og «Ååååh»- og «Hey-hey»-refreng.
Småskummelt valg
Askil synger nå på norsk. Det er et småskummelt valg som han kommer godt ifra. Det kler ham. Klisjéfella har han unngått i de fleste tilfeller. Noe skurrer likevel når han går fra fine øyeblikk, som i åpninga «Ein verden inni mæ», «Vinterlys», «Ei ny tid» og «Så lite, men så stort», til festrockerne «Ingen fest uten skinnvest» og «Festen e itj over».

Der sistnevnte er «Living in the country», bare med trøndersk vri, er «Ingen fest uten skinnvest» et merkelig forsøk på en selvironisk trønderhyllest. Problemet er at den ikke har samme brodd som eksempelvis «Æ e trønder æ», og er i det hele tatt lite morsom og original. I «Starten på slutten» og «Nokko e feil» møter vi en 32-åring som reflekterer over livets status og verden generelt. Her tar han seg inn. I tillegg til sistnevnte er massive «Tidsnok» kanskje platas høydepunkt. Singelvalgene «Ingen fest uten skinnvest» og «Vemundvik» er forståelig med tanke på å nå «massene» på begge sider av bordet, men i mine ører har plata låter som overgår begge disse.                                                            For snill Ambisjonene til Holm/Rønning var å lage en moderne «Ramp». «Ei ny tid» har i alle fall bedre lyd enn Åges klassiker fra 1980, men er nok totalt sett for snill til å tåle denne sammenlikninga fullt ut. Men hvem sier det er dumt å være snill? Runar Moen

Kilde: www.namdalsavisa.no/kultur/article6224619.ece

Les mer om «Ei ny tid» fra Askil Holm