Dette er bra, MEGET bra. Vakkert!5

I Vidar Sandbecks rike
«I Vidar Sandbecks rike»

Plateanmeldelser · For Swingende · Lasse er jo en tusenkunstner når det kommer til å synge, spille og ikke minst formidle innholdet i tekstene. Nok en gang har han laget ei verdig og knallsterk plate hvor Vidar Sandbeck blir hyllet og viet den største respekt fra utøveren, samtidig som han også har tilført de gamle visene nytt liv og en friskere innpakning. Plata har mange gode kvaliteter

Lasse Johansen var en god venn av Vidar Sandbeck og han har ved en rekke anledninger hyllet Vidar både på plate og på diverse konserter rundt omkring. I 1988 kom Lasse også ut med et hyllestalbum til Vidar Sandbeck, da Vidar fortsatt levde. På sitt nye album har han tatt for seg flere av de samme visene han spilte inn i 88 og gjort nye, tidsriktige versjoner av disse, man har også tatt med noen viser som han ikke har gjort tidligere, deriblant en sang som aldri har vært utgitt før og hvor munnspill-legenden Sigmund Groven har laget melodien. På sitt nye album har Lasse samlet totalt 13 viser, og her finner vi kjente titler som "Blådansen", "Regnbågåbrua" og "Et bitte lite miniskjørt", samt litt mindre kjente viser som "Når livet danser" og "Hjertegras". Plata er produsert av den velkjente produsenten Fred Dalbakk på Hamar i samarbeid med Lasse selv, og det er blitt en myk, behagelig og finstemt produksjon, ikke akkurat noen dansebandplate, men med enkelte låter som er litt mer dansbare enn de andre, og det er disse jeg har valgt ut til ukens presentasjon:

Tre små kvitveis - En av mine favoritter på plata, den er også kjent under tittelen "O dudelio dei" da den ble gjort med Dizzie Tunes i 1969. Lasse gjør en veldig fin versjon av sangen og om den kanskje ikke er noen danselåt denne her heller, så er den kanskje en av de visene som ligger nærmest opptil dansebandgenren på denne plata.

Bildilla - Men her rykker det i dansefoten, i en av Vidars kanskje mest kjente og folkekjære viser. Lasse har også gjort den i en veldig frisk og uptempo versjon som helt klart inviterer til dans.

Dakota-Kalle - Nok en ganske fengende og dansevennlig låt, og nok en av Vidars mest kjente komposisjoner. Sangen om den utvandrede nordmannen som kom hjem til Norge på besøk igjen etter en lengre periode "over there". Her er det både trekkspill og god dansetakt.

Lasse er jo en tusenkunstner når det kommer til å synge, spille og ikke minst formidle innholdet i tekstene. Nok en gang har han laget ei verdig og knallsterk plate hvor Vidar Sandbeck blir hyllet og viet den største respekt fra utøveren, samtidig som han også har tilført de gamle visene nytt liv og en friskere innpakning. Plata har mange gode kvaliteter, og det eneste som fratar Lasse 6'eren her er at det ikke er noen danseplate, noe som er et viktig kriterium her i For Swingende. Men, siden Lasse er en gammel ringrev innen dansebandgenren og kanskje en av de mest profilerte dansebandvokalistene her i landet under 70 og 80 tallet, så har jeg tatt plata inn i varmen her i For Swingende og regner med at dette er musikk som også dansefolket vil sette pris på. På terningen blir det derfor en solid 5`er og jeg kan trygt anbefale plata på det varmeste til alle tilhengere av norsk musikk, uavhengig av genre. Dette er bra, MEGET bra, og det er ingen tvil om at Lasse her har hyllet sin gamle venn på flottest mulig måte. Vakkert!

Les mer om «I Vidar Sandbecks rike» fra Lasse Johansen