Deilig er motvekten5

Christmas Island
«Christmas Island»

Plateanmeldelser · Nordlys · Flaata synger som vanlig helt vanvittig bra.

Juleplater er en egen industri, og den kjennetegnes ofte ved at artistene det gjelder ser sitt snitt til å tjene raske penger på et kjøpekåt publikum som ønsker tradisjonell stemning inn i stuene sine.

Selvfølgelig finnes det unntak, selvfølgelig finnes det bra juleplater og selvfølgelig er det noen som mener noe mer med disse skivene enn bare å melke et allerede overfylt marked.

Her er årets utvalgte fra Moderlandet, og det er den tidligere Midnight Choir-vokalisten Paal Flaata som er utøveren. Plata er er herlig lavmælt, stemningfull og vakker uten at den blir for kleimete og for påtatt deilig-er-jorden-sakral.

Flaata beveger seg derimot ganske nært opp mot sitt store ikon Elvis Presley, en mann som nærmest hadde en fetisj på å gi ut juleplater.

Flaata synger som vanlig helt vanvittig bra, og hans etter hvert faste følgesvenn Gøran Grini har lagt på kledelige og smakfulle piano- og orgelarrangementer.

Andrevokal av Hilde Heltberg og strykerarrangerte låter setter prikken over i'en til den beste juleplata fra Norge i år 2006.

Kilde: Kilde Nordlys

Les mer om «Christmas Island» fra Paal Flaata