Brynjar Meling i harmdirrende forsvar for trønderrock. Brynjars anmeldselse av anmelderen.

Bare kjærlighet
«Bare kjærlighet»

Plateanmeldelser · Adressa/Dagbladet · «Anmelder» journalist for musikalsk ærekrenkelse.

(Dagbladet): Advokat Brynjar Meling har tatt seg en ørliten pause i sitt forsvar for at mulla Krekar skal få slippe å måtte bli forvist til Kyrksæterøra.

Nå skal han gjøre kanskje det viktigste han noensinne har gjort - nemlig forsvare trønderrockens ære.

- Jeg kan ikke sitte stille å se at min gode venn Terje Tysland får dårlig kritikk av musikkjournalister, og svarer derfor med samme mynt. Og med glimt i øyet, sier Meling til Dagbladet.

Blodfan av Tysland
Den kjente forsvarsadvokaten er nemlig stor fan av Terje Tysland, og i likhet med mange andre trøndere finner han seg ikke i at Adresseavisen omtaler hans nye album, «Bare kjærlighet», på det han oppfatter som lemfeldig måte.

Adresseavisas musikkanmelder Vegard Enlid skriver bl.a:

«Men det er for langt mellom drammene. Vi får altfor mye fyllmasse i form av slapt låtskriver- og studiohåndverk» - og konkluderer med terningkast 3.

Forsvarsskrift for vennen
Brynjar Meling er ikke bare stor fan av trønderrock, spesielt Terje Tysland. Han er også god venn av trubaduren. På forrige plate spilte han tuba, men på den siste, «Bare kjærlighet», er han bare med som forsvarer av ære.

- Jeg får ikke håpe Adressa-anmelderen tar det ille opp, sier Meling - som skal møte Tysland, som har konsert med bandet Sie Gubba på Rockefeller i Oslo i kveld.

- Jeg har vært ute etter anmeldere før. Jeg representere Wig Wam-vokalist Åge Sten «Glam» Nilsen, som fikk en plateanmeldelse i form av en politianmeldelse, og leverte en klage til Pressens Faglige Utvalg, sier Meling.

En sak som førøvrig «Glam» og Meling tapte.

Man «kødder» ikke ustraffet
Den slappe 3-eren i Adressa har ikke bare oppildnet blodfans og trønderrockpatrioter. Artisten Tysland selv tar, etter det Dagbladet erfarer, dette svært tungt.

For ordens skyld vil vi opplyse om at en 3-er på terningen ikke er slakt, men slikt kan være vanskelig for blodfans å nyansere og akseptere.

Å kødde med trønderrockens opphav gjør man ikke ustraffet. Forskjellige Dagbladet-anmeldere har gjennom åra måttet svare for seg på riksdekkende radio og tv etter å han slaktet Åge og andre trønderrockere.

Beskriver en selvgod journalist
Derfor har advokat Brynjar Meling skrevet sin egen anmeldelse, ikke av Tyslands plate, men av Adressas anmelder. Meling bruker hele sin verbale paljett for å beskrive denne patetiske anmelderen:

Her er Brynjar Melings anmeldselse av anmelderen, publisert som en hilsen til Teje Tysland på hans Facebook-side:

«Adressa publiserer i dagens Adressa en typisk anmelder-anmeldelse, av Terje Tyslands siste plate. Anmeldelsen er passe narsissistisk, og med ektefølt kjærlighet til sin egen penn og en sårhet over manglende musikalse ferdigheter kommer klart frem mellom ord og linjer. At anmelderen var gittaristen som satt på gutterommet og øvde og øvde uten å få til noe med personlig preg, skinner gjennom i bitterheten han nå øser av seg i sitt forsøk på å fremstå som en forståsegpåer av musikk. Ordvalget og mangelen på fokus på platen han anmelder viser klart at anmelderen nærmest har en erotisk tilnærming til sin egen skrivekunst, hvor man i enkelte passasjer formelig kan lese hvordan rødmen stiger i kinnene av egen selvtilfredsstillelse. På toppene - eller skal man si bunnene - kan man fornemme hvordan han sliter med å holde hendene på tastaturet når selvnyteriet nærmer seg sitt klimaks. Anmeldelsen ebber dog ut i en skjult kjærlighetserklæring til Tysland, og man forstår at det hele bare er et rop om hjelp fordi anmelderen selv ikke kan skrive på rim. Terningkast 1».

Kilde: www.dagbladet.no/2015/02/13/kultur/brynjar_meling/terje_tysland/adresseavisen/37694974/

Les mer om «Bare kjærlighet» fra Terje Tysland