BYGDEROCKBAUTA

Live!30 år med LoMsk
«Live!30 år med LoMsk»

Plateanmeldelser · Vårt Land · På Live! 30 år med LoMsk, får vi også konserten på DVD, og det gir en ytterligere bekreftelse på bandets evne til å kommunisere med publikum, ut over den høyst merkbare hørbare responsen på CD-en.

Lomsk fra Lom i Gudbrandsdalen markerer 30 år, på først og fremst norske bygdeveier, men siden 1994 også med fem CD-er, med en konsert i Vågå Kulturhus. På plata får vi også konserten
på DVD, og det gir en ytterligere bekreftelse på bandets evne til å kommunisere med publikum, ut over den høyst merkbare hørbare responsen på CD-en.
Folkrockbandet Lomsk slår an strenger som får fram både smil og tårer med musikk som kombinerer folkemusikk fra deres eget dalstrøk
med amerikansk rootsrock, og ikke minst tematiske tekster fra album som handler om Henrik Ibsens Peer Gynt, Sigrid Undsets «Lavrans dotter», lokal bygdehistorie og utvandringen til Amerika.
Låtskriver og vokalist Lars Bakke, som også håndterer gitar og mandolin, er selve krumtappen i bandet, og fremfører egne hits som «Draumejente», «Utestengd», «Om eg svik»
og «Som å kome heim», med kraft og innlevelse, og naturligvis på dialekt.
De øvrige seks bandmedlemmene trakterer fele, trekkspill, fl øyte, gitarer, tangentinstrumenter og trommer med like naturlig sikkerhet. Det er absolutt ingen grunn til at Lomsk bare skal være et bygdeband, slik de ofte blir titulert.
OLAV SOLVANG

Les mer om «Live!30 år med LoMsk» fra LoMsk