Østerdalsjul med Hawaii-vri5

Faksimilie Dagbladet 8/12-2013
Faksimilie Dagbladet 8/12-2013

Plateanmeldelser · Dagbladet · En av årets beste, nye juleplater.

Juleplatetilbudet kan stort sett deles opp i tre: De med kjente julesanger vi er glade i, de med nyskrevne julesanger og de med begge deler. Guren Hagen har lagt seg på den siste varianten, sju nye og fem kjente og kjære. Av disse kan "Himmel på jord" og særlig en kul, Hawaii-inspirert "Julekveldsvisa" fremheves . sistnevnte i den fineste versjonen jeg kan huske å ha hørt siden Prøysens originalversjon, toppet med produsent Freddy Holms lap steel (han spiller også ni andre strengeinstrumenter og piano). Det gjør heller ikke noe at Guren Hagen, med sin brede østerdalsdialekt, har stor troverdighet som formidler. Her er det ingen som «later som».

Tommelen opp
Vi trenger vel strengt tatt ikke enda flere versjoner av våre mest kjente julesanger. Derfor er det både hyggelig og interessant at det er Hagens egne, nye låter som er styrken ved denne juleplata - med en ekstra tommel opp for tittelsporet, «Adventsbønn» og «Visa om å gi».

Ole Edvard Antonsens trompet er brukt som velplassert krydder på fem av sangene, litt annerledes og friskere enn vi er vant til å høre ham, og Sølvguttene fyller fint inn på fire.

Multiinstrumentalist
Men - det er multiinstrumentalist og produsent Holm (ti strengevarianter pluss piano) som ved siden av Hagens varme og lune stemme driver dette prosjektet fram, akkurat som han var sterkt medvirkende til at Famiien Akselsens «Blå juleglede» ble en så stor suksess i fjor. 

Det hele er flott balansert, med «Fra jord til himmelens port» som et godt eksempel.

En av årets beste, nye juleplater!.  Øyvind Rønning

Kilde: www.dagbladet.no/2013/12/08/kultur/musikk/musikkanmeldelser/anmeldelser/julealbum/30644606/Pdf: Les vedlegg som pdf

Les mer om «Julekveld hos oss» fra Guren Hagen