Hans-Inge Fagervik «Nåde»

Den tredje single fra Hans-Inge Fagervik kommende album (de første var Stormfuggelsang og Hjerte i nord) heter Nåde. Teksten tar utgangspunkt i en barneleke, for så å vise til alvoret i vår nådeløse verden, hvor vi preges av de tusenvis av bilder vi bombanderes med fra skjermer som ødelegger vårt selvbilde, pluss woke-kulturen, hvor raushet og tilgivelse er ukjente begreper .

Hans Inge Fagervik (født 4. oktober 1952 på Seløy i Herøy i Nordland) er en norsk gitarist og låtskriver. Han har bodd i Trondheim, Svolvær, Finnsnes og Bodø, men etter en periode i Bergen er han nå bosatt på Færvik på Tromøy i Arendal. Fagervik har hatt et sterkt sosialt engasjement, ofte for de svakeste. Ved siden av de vanlige konsertene har han kjørt prosjekt Rock mot Rus og er mannen bak sangen Farvel, Marita, en sang som er oversatt til flere språk og som gav navn til Maritastiftelsen. Fagervik feiret 40 år som artist med å gi ut sitt musikkalbum nr. 19 i 2012, med hele 78 låter. Fagervik har holt konserter i 25 forskjellige land, og har hatt et snitt på 150 konserter i året og er slik en av de mest aktive norske artister. Han har fått takkebrev fra så forskjellig hold som ANC og Vatikanet, for sangene om Mandela og Mor Teresa. I tillegg til egne utgivelser, har han også skrevet for teater og musikaler og kabaret. Som tekstforfatter og låtskriver regnes Hans-Inge blant de fremste, og derfor er det mange som gleder seg tl hans 50-års jubileum som plateartist i 2024, hvor også hans nye album vil bli utgitt.

Medvirkende: Harald Nyland (Trommer), Arild Nyborg (Perc.), Peter Haltorp (Bass), Thomas Fagervik (Gitar), Rasmus Solem (Tangenter, kor)

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1NådeHans-Inge FagervikHans-Inge Fagervik04:09