Women In Blues «My Precious Blues»

I 20 år har Norges fremste kvinnelige bluesmusikere Rita Engedalen og Margit Bakken hyllet noen av de sterke kvinnene i bluesens historie. Jubileet feires og markeres med lansering av nytt album, konsert og utstillingen Kvinner i Kamp under Notodden Bluesfestival sitt 35-års jubileum i august 2023. På deres nye album «My Precious Blues» hedrer Engedalen og Bakken i kjent og kjær stil noen av de viktige kvinnene i musikkens historie. Plata er personlig og beskriver et møte med sterke kvinnelige musikalske inspirasjonskilder.

Seks av 11 låter på «My Precious Blues» er helt nytt materiale skrevet av spellemannsprisvinner (2006) Rita Engedalen, som med sine syv foregående soloalbum alltid har hatt med seg sine møter med de kvinnelige bluesforkjempere i sine utgivelser. Man kan høre tilbakevendende rop om håp og rettferdighet i tekstene hennes på det nye albumet, som f.eks. på «Let the Freedom Come» og «Nobody Can Take My Soul».

«My Precious Blues» er en musikalsk reise med låter som spenner seg fra det nære akustiske, til følelsesladede uttrykk med suggererende rytmer. Her hører vi også drivende bluesutrykk og kraftfulle gospel- stemninger!

Albumet har egne personlige tekster, samt sanger av noen av bluesens foregangskvinner.

På veien gjennom 20 år har Damer i Blues hele tiden hatt med seg sin faste gitarist Morten Omlid, en av landets mest kjente bluesgitarister, med en dyp forståelse og engasjement for den autentiske bluesen.

Rita og Margit har også reist og fått ny inspirasjon hos Amund og Henrik Maarud i Snaxville Studio. Tre av låtene på det nye albumet er spilt inn her sammen med brødrene – noe som har resultert i et nytt og spennende musikalsk møte!

Historiens kvinnelige blues-pionere har fungert som en stor inspirasjon for Damer i Blues, og deres musikkhjerte banker varmt og sterkt for dem. Dette høres godt når de gjør sine personlige hyldester og tolkninger av noen av disse storhetenes låter.

Damer i Blues har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet, og i tillegg til en rekke konserter her hjemme i Norge har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA.
De har bl.a. spilt på den legendariske festivalen Sunflower River Blues & Gospel Festival i Clarksdale (2015) hvor de fikk en svært varm mottagelse for sitt musikalske prosjekt

Låtoversikt

 • SpornrTittelTekstMusikkTid
 • 1My Precious BluesRita EngedalenRita Engedalen03:19
 • 2I Will Be ReadyRita EngedalenRita Engedalen02:32
 • 3Strugglin’ Woman’s BluesClara SmithClara Smith02:54
 • 4Your Secret Box of MysteriesKristin BerglundKristin Berglund04:03
 • 5I Wanna See You in the LightRita EngedalenRita Engedalen04:00
 • 6Be A Good ManRita EngedalenRita Engedalen02:47
 • 7I’m Talking ‘Bout YouMemphis MinnieMemphis Minnie02:44
 • 8Nobody Can Take My SoulRita EngedalenRita Engedalen03:36
 • 9You Can’t Tell the Difference After DarkMaceo PinkardMaceo Pinkard02:56
 • 10Let the Freedom ComeRita EngedalenRita Engedalen02:58
 • 11Shine On MeTraditional Old Hymn SongTraditional Old Hymn Song01:59