Lein «Løva»

Løva er skrevet som en gave til barna ved Beitostølen Helsesportsenter, som er et behandlingssenter for mennesker med funksjonsnedsettelser. I forbindelse med deres 50 års jubileum kommer nå låten med en påfølgende musikkvideo der flere av barna ved senteret er sentrale aktører i filmen. Løva er skrevet av Ørnulf Dyve, låtskriver i STAUT og fremføres av vokalist og frontfigur i samme band, Gaute Lein.

I forbindelse med at Beitostølen helsesportsenter, et rehabiliteringssenter for mennesker med funksjonsnedsettelser, i år fyller 50 år fikk Ørnulf Dyve (låtskriver) og vokalist Gaute Lein, fra bandet STAUT, i oppgave å lage en jubileumslåt til barna som benytter seg av helsesportsenteret. Rett og slett en gave til barna! Ettersom dette er noe som står gutta sitt hjerte svært nært var det ikke vanskelig å takk ja til en slik oppgave. I tillegg fikk Gaute i oppgave å lage en musikkvideo sammen med barna som bruker senteret til vanlig.
På musikkvideo prosjektet fikk de med seg nyutdannet Nora Nivedita som nettopp tok med seg priser fra student Oscar og under Nordisk panorama for sin eksamensfilm om det å være adoptert. I hovedrollen som et av barna i musikkvideoen finner man også Linn, som selv er adoptert, noe som igjen skapte en noe uventet, men herlig dynamikk de to i mellom.

Kort om Beitostølen Helsesportssenter:
Da Beitostølen Helsesportsenter ble åpnet i 1970 var det verdens første helsesportsenter for mennesker med funksjonsnedsettelser, og tilbudet som senteret har gitt til mennesker i alle aldre fra hele Norge, har vært banebrytende i nasjonal og internasjonal sammenheng.
På mange måter er Beitostølen Helsesportsenter en 50 – åring som stadig er i utvikling og på søken etter den beste utgaven av seg selv. Med visjonen; «Aktivitet og deltakelse gjennom livet», legges det til rette for å gi enkeltmennesket mulighet til å oppleve glede, mestring og sosial tilhørighet – dette til beste for likeverd, likestilling og opplevelse av et samfunn som har plass til- og bruk for alle.

Kort om STAUT:
Man finner virkelig ikke mange band som Staut i Norge. Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger. Frem til i dag har Staut ikke bare en imponerende rekke radiolistinger og hits å vise til, men også både gullplater og førsteplass på albumlista, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, solide anmeldelser, en alltid økende fanskare, og ikke minst: kvalitet hele veien.
Det er lenge siden Staut viste seg å virkelig ha kommet for å bli, og i år fyller sekstetten hele ti år. 


Dette er altså ikke en STAUT låt, men rett og slett den første låten som går under Gaute Lein sitt soloprosjekt, nemlig «Lein».

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1LøvaØrnulf Juvkam DyveAlf Magne Hillestad / Ørnulf Juvkam Dyve03:30