Kristin Minde & Esbjörn Hazelius «Den fineste»

Kristin satt på et hotellrom etter en konsert, og hadde akkurat lagt på telefonen etter en prat med minste jenten. Der og da, flere mil unna, bestemte Kristin seg for å skrive ferdig den sangen hun begynte på for lenge siden.

Sangen hadde hun prøvd på flere ganger, men ble hver gang lagt tilbake i skuffen. Men så ringte hun sin venn og tekstforfatter Pål Frøiland om han kunne skrive en tekst som kunne si noe sant om temaet som aldri blir uttømt: nemlig kjærligheten.

Den som ikke alltid er så lett å forstå seg på, som holder og noen ganger brister. Om redselen over å miste den man er glad i, og spørsmålet om man fortjener den andres kjærlighet. Og om den på mørke og ukjente veier, vil vise seg sterk nok til å komme gjennom?

Esbjörn Hazelius er Kristins duettpartner. Esbjörn Hazelius er en av sveriges største folkemusikkartister, mest kjent for folkemusikkduoen Hazelius Hedin. Esbjörn har spilt med artister som Tomas Ledin, Sofia Karlsson, Sigrid Moldestad, Jul i folkton og nå Kristin Minde..


Sang, piano og kor: Kristin Minde
Sang: Esbjörn Hazelius
Gitarer og synth: Espen Tappel
Trompet, perk og kor: Jonas Kilmork Vemøy
Kor: Hildegunn Garnes Reigstad
Melotron og piano: Torjus Vierli
Bass: Andreas Rødland Haga
Fele: Erlend Viken

Produsert av Espen Tappel
Coprodusent: Kristin Minde og Jonas Kilmork Vemøy
Mix: Kai Worley
Master: George Tanderø
Foto: Solveig Selj

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Den finestePål FrøilandKristin Minde03:08