Norske Menn i Hus og Hytte er noe av det morsomste som har kommet ut av det blå i norsk musikk på norsk på veldig lenge.5

Feig når det gjelder
«Feig når det gjelder»

Plateanmeldelser · BluesNews · Norske Menn i Hus og Hytte høres nå ut som et turnerende band, ikke et knippe lærere som bare slår i hjel tiden i en lenger sommerferie. Jeg ble sjarmert av debuten, denne plata derimot er så bra at den vil jeg anbefale varmt!

Den bluesete vise/pop og 50 talls rock`n roll gruppa Norske Menn i hus og hytte kom som trivelig overraskelse sigende inn gjennom radioen for to år siden. Gruppa som i hovedsak består av tre pedagoger fra skolene på Notodden har en livsrelevanse, som slår inn i bakhodet med overraskende fot og medgullkorn fra del to av det voksne liv. Og de sier det selv at de er bedre på separasjonsviser enn kjærlighetsviser av nettopp det levde livs grunn. Med seg har de noen velvalgte musikere som vi kjenner fra blant annet Jonas Fjeld Band (Finn Tore Tokle, bass og Eivind Kløverød, trommer), samt Notoddens egen mr. blues Trond Ytterbø på munnspill på et par låter. Og om NRK`s Norsk.På-Norsk valgte å skryte av debuten og gi den terningkast 5 vet jeg ikke hva de kan si om denne oppfølgeren. For den er så mye bedre på alle måter. Norske Menn i Hus og Hytte høres nå ut som et turnerende band, ikke et knippe lærere som bare slår i hjel tiden i en lenger sommerferie. Et band som synger om livet i blå ballader, blueslåter, viser og innimellom nokså rockete figurer på en måte som treffer meg bedre i nakken enn for eksempel det Jo Nesbø gjør i samme ånd. Ironien om det å leve det godt voksne liv, i forhold til partner, i forhold til kropp og sinn, treffer veldig godt på dette albumet og er en vesentlig del av det å høre på plata. Litt som lyriske Norsk Utflukt, bare i en mer landlig og jordnær atmosfære ute fra bygda. Om Notodden er nornøyd med en slik beskrivelse vet jeg ikke,men det er like behagelig lunt å høre på "Feig når det gjelder" som mellom slagene på Notodden om sommeren. Og innslag av baryton-sax treffer råbra på platene "Blakk og forlatt" og "Jeg heter ikke Randi". Da kommer også bluesen for alvor frem i en trio som har en genuinnog troverdig blåtone i hele prosjektet. Det er uvanlig for det som i utgangspunktet er en visetrio som synger på norsk. Mer av det, mer av baryton-sax og gjerne også munnspillet til Trond Ytterbø. Norske Menn i Hus og Hytte er noe av det morsomste som har kommet ut av det blå i norsk musikk på norsk på veldig lenge. Jeg ble sjarmert av debuten, denne plata derimot er så bra at den vil jeg anbefale varmt! Johnny Andreassen.

Les mer om «Feig når det gjelder» fra Norske menn i hus og hytte