Med full steam ankommer Norges ferskeste countryband med releasekonsert og plateslipp

Med full steam ankommer Norges ferskeste countryband med releasekonsert og plateslipp
Med full steam ankommer Norges ferskeste countryband med releasekonsert og plateslipp

Avisartikler · De Danseglade ·

Det er som tatt rett ut fra en ekte cowboyhistorie. Nå er det ikke overfall, pistoldueller og kruttrøyk det dreier seg om denne gangen, men countrymusikk. The Boots Band er et countryband med røtter i bluesbyen Notodden. Bandet slapp sitt debutalbum ”One Size Fits All” den 8 august. Det skjedde selvfølgelig i hjembyen. Først med plateslipp og minikonsert på byens kjøpesenter. På ettermiddagen var det live-countrymusikk i et 100 år gammelt togsett trukket av et ekte like gammelt damplokomotiv. Toget var fylt til trengsel med countryglade togentusiaster. The Boots Band underholdt til passasjerenes store fornøyelse Aapplausen tok ikke slutt før det for andre gang ble oppfordret over høytalerne om å forlate toget. Vi var ankommet endestasjonen for turen. Der var det annonsert konsert på perrongen, og der ventet enda flere som ville høre bandet. Senere på kvelden var det opptreden på storscene i Notodden. Anledningen var Tinnosbanens 100-års jubileum. The Boots Band skulle der dele scene med Henning Kvitnes, Helt Nils og Sporskifterne.

 


Oddbjørn Holla er frontfigur i The Boots Band. Han er bandets vokalist og låtskriver. Ikke vanskelig og forstå hvem som er forbildet, når han forteller at han har søkt om at veien der han bor blir døpt til Elvis Presley Boulevard. En låtskriver og vokalist blir vel aldri bedre enn guttene som er med på scenen. Oddbjørn har med seg et mannskap som de fleste har hørt og sett i andre sammenheng innen musikken. Thomas Eriksen spiller keyboard, og er bandets produsent og arrangør. Han er hentet inn fra Vestfossen i nabofylket Buskerud, der også bassist Johnny Aasgaard kommer fra. Oddbjørn selv kommer fra Notodden, og det gjør også gitarist Olav Geir Kopsland og mannen bak trommene Jarle Haverås.
CD-albumet ”One Size Fitts All” er utgitt på plateforlaget Gramofon, og det drives av nok en kar fra Notodden som heter Øyvind Sauarlia. Han har mer enn 10 års fartstid i bransjen. Mest synlig for countryfolket er han som leder for Tylden-teltet under sommerens mange festivaler.
Øyvind forteller at albumet ”One Size Fits All” er nettopp det album som passer alle countryglade.

Arne Helge Jakobsen

Kilde: Kilde De Danseglade

Les mer om «One size fits all» fra The Boots Band