Guren Hagen er blitt eldre, men også vin blir bedre med årene.5

La lyset stå på
«La lyset stå på»

Plateanmeldelser · Gudbrandsdølen Dagningen · Han fortsetter å bære arven videre etter ikke minst Vidar Sandbeck og Alf Prøysen. Men han er ingen kopi; Guren Hagen har skapt sin egen plattform.

Guren Hagen har fortsatt taket. På seg sjøl og oss.

Jeg husker knapt hvilket album «La lyset stå på» er i rekken. Den tidligere prøysenprisvinneren fra Rendalen er nemlig en produktiv kar, også på platemarkedet; det går knapt et kalenderår uten at han er ute med nytt album.

Denne gangen med tolv spor. Elleve av dem har Hagen sjøl komponert og skrevet teksten til; den siste har Øystein Hakestad forfattet.

På Guren Hagen kan man godt bruke klisjeene «folkekjær» og «folkelig». Han fortsetter i alle fall å bære arven videre etter ikke minst Vidar Sandbeck og Alf Prøysen. Men han er ingen kopi; Guren Hagen har skapt sin egen plattform.

Han er inkluderende i så vel tekster som melodier. Riktignok synes jeg han på «La lyset stå på» starter litt på det jevne. Men han blir mer og mer spennende i uttrykk og arrangementer jo lenger ut i «konserten» han kommer. Enkelte spor er virkelig gledelig spreke, fulle av kreativitet.

PS. Jeg syntes jeg på en av de tidligere låtene hørte ham bryte på dialekt og bokmål. Lite kledelig, men tilgitt her og nå.

Anmeldt av Per Ivar Henriksbø

Kilde: www.gd.no/kultur/musikk/article6084014.ece

Les mer om «La lyset stå på» fra Guren Hagen