Albumet skrangler på strøkent Nashville-vis stødig av gårde og trioen lever tidvis godt opp til navnet til sine mer kjente «navnebrødre».4

Spinning
«Spinning»

Plateanmeldelser · Oppland Arbeiderblad · Ove Støylen, G. Thomas og Arly Karlsen, har alle lang og solid fartstid som reisende i countrymusikk

i motsetning til den amerikanske utgaven av The Highwaymen, består den norske varianten av mer ukjente og ikke fullt så viltre countryrebeller. Ikke så rart, da vi skal lete langt og snu mange steiner for å finne noen som i det hele tatt kan være i nærheten av å snuse på Willie Nelson, Kris Kristofferson, Johnny Cash og Waylon Jennings hva legendestatus og attitude angår.

Den norske varianten, bestående av Ove Støylen, G. Thomas og Arly Karlsen, har alle lang og solid fartstid som reisende i countrymusikk, med G. Thomas som kanskje den mest profilerte. De kaller seg The European Highwaymen fordi det er på landeveiene rundt omkring i Europa trioen har hatt sitt virke. Albumet Spinning er naturligvis spilt inn i Nashville med blant andre den gamle Johnny Cash-sliteren Dave Roe og ikke lite legendariske Bobby Bare med på laget. Sistnevntes knusktørre westernresitering på Who's gonna fill their shoes er ubetalelig og alene verdt plateprisen.

Albumet skrangler på strøkent Nashville-vis stødig av gårde og trioen lever tidvis godt opp til navnet til sine mer kjente «navnebrødre». Litt trist er det imidlertid at de raskt mister den klassiske The Highwaymen-snerten og glimtet i øyet som jo gamlegutta var så kjent for.

Åpningssporene Typical political og Crank me up setter på alle måter standarden og gir håp om et album breddfull av fengende countrylåter med gammelmannsknekk, ledsaget av tekster med selvironi og vidd. De tar det igjen på Daydreams about night things men altfor ofte ramler de tilbake til det faste tilholdsstedet der trivelige countrylåter lever et bekymringsløst liv uten å evne å sette lytteren på prøve.

Men gamlegutta viser likevel at samarbeidet er tuftet på ekte kjærlighet til den klassiske countrymusikken, og spesielt på innledningslåtene låter de faktisk som Kristofferson og Jennings – junior, vel å merke.

Kilde: www.oa.no/kultur/ny_musikk/article6488491.ece

Les mer om «Spinning» fra The European Highwaymen