Spoonful of Blues «Songs From Notodden Norway»

«Songs From Notodden Norway» er et tvers igjennom helstøpt Notodden-produkt. Låtskriverparet, Forsberg/Omlid, har bodd på Notodden hele sitt liv og er venner fra barndommen. De har spilt i band sammen kontinuerlig siden midten av 1980-tallet, og har vært bandets låtskrivere siden første-albumet «Three Car Garage» fra år 2000. I tillegg til å være bandets låtskrivere og produsenter er Forsberg vokalist og munnspiller og Omlid er gitarist og bandets musikalske drivhjul. Bassist Tony Caddle bor på Notodden, men kommer til Bluesbyen fra Barbados via London. Trommeslager Eskil Aasland er fra Vestfossen, men har spilt i band fra Notodden i flere tiår med bl.a. Notodden Blues Band, Rita Engedalen og Damer i Blues, i tillegg til Spoonful of Blues.

Teknikerne Bård Gunnar Moe og Halvor Halvorsen er også fra Notodden. Mastering er blitt gjort av Njål Frode Lie og NFL Produksjoner på Notodden. «Vi er velsignet med et uvanlig sterkt musikkmiljø på Notodden, fullt av helstøpt kompetanse som dekker alle behov,» sier Jostein Forsberg. 

«Juke Joint Studio er perfekt for oss i Spoonful of Blues. Det gamle utstyret fra Memphis gjør det lett å finne den lyden vi er på jakt etter. Bruk av båndmaskin har også gjort sitt for det endelige soundet på plata. Det kan folk tydelig høre her. Vi har laget dette albumet med tanke på vinyl, men det blir også tilgjengelig på CD og digitale strømmetjenester,» sier Morten Omlid som har produsert albumet sammen med Jostein Forsberg.

Musikken på «Songs From Notodden Norway» er gitar- og munnspilldrevet med suggererende bass og trommer, hypnotisk Mississippi Hill Country-driv, catchy riff, energifylt roots-rock, West Side Chicago-inspirert blues, en følsom ballade og lett gjenkjennelige refrenger som skapt for dansegulvet, konserter og allsang på heftige festivalkvelder.

Personell:
Jostein Forsberg: vokal, munnspill
Morten Omlid: gitar, vokal
Eskil Aasland: trommer, perkusjon, vokal
Tony Caddle: bass
Teknikere: Bård Gunnar Moe, Halvor Halvorsen
Mikset av: Bård Gunnar Moe
Produsert av: Morten Omlid, Jostein Forsberg
Mastering: Njål Frode Lie, NFL produksjoner
Innspilling: Juke Joint Studio

OM SPOONFUL OF BLUES:
Spoonful of Blues er et av Norges mest populære bluesband. Det ettertraktede bandet turnerer norske bluesklubber og festivaler for fulle hus, og de spiller stadig oftere internasjonalt med økende oppmerksomhet. Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Polen og USA står årlig på turneplanen, og bandet står bak plateinnspillinger som blir lovprist på begge sider av Atlanteren. Spoonful of Blues opplevde sist stor suksess da de opptrådte på Tampa Bay Blues Festival i Florida sommeren 2019 og senest Suwalki Blues Festival, Polen i 2022.

Det er nå to tiår siden bandet debuterte med sin første plate Three Car Garage. Siden den gang har de gitt ut flere plater og skaffet seg et stort og entusiastisk publikum gjennom sine energifylte konserter. Med en sterk låtkatalog av originalvare og med Morten Omlid og Jostein Forsberg som kapteiner på skuta, er Spoonful Of Blues garantister for topp stemning i enhver sammenheng.

Foruten deres egne kritikerroste plateutgivelser har Notoddenguttene vært involvert i tre album som har fått oppmerksomhet under Blues Music Awards i USA. Spoonful of Blues kan som eneste norske band smykke seg med å ha vunnet amerikanske Blues Music Awards i kategorien «Traditional Blues Album of the Year». Det skjedde med albumet «Chikadelic» som de spilte inn i Juke Joint Studio på Notodden sammen med Mississippi-artisten James «Super Chikan» Johnson. Bandet backet også opp Louisiana-artisten Lazy Lester på hans Blues Music Awards-nominerte comeback-album «You Better Listen». Morten Omlid og Jostein Forsberg var også involvert i Louisiana Red sitt Blues Music Awards-nominerte album «Back To The Black Bayou». Det er unikt i norsk sammenheng og har ikke skjedd med noen norske bluesband hverken før eller siden.

Det populære bandet fra Notodden vet å sette pris på sitt publikum og er tilsynelatende villige til å selge sjela si for at folk skal ha en uforglemmelig opplevelse på sine konserter. Nå vil Notoddenbandet ha nye låter og et topptrimmet show å turnere med til glede for både nye og gamle fans.

Låtoversikt

 • SpornrTittelTekstMusikkTid
 • 1Blood Red TearsMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:45
 • 2Rollercoaster Ride to HellMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:25
 • 3Mojo MamaMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:23
 • 4Breaking UpMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:43
 • 5Out In The CountryMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:49
 • 6Crush On YouMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:24
 • 7Hold Me In Your Arms TonightMorten Omlid/Jostein ForsbergMorten Omlid/Jostein Forsberg04:56
 • 8HellraiserMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg04:33
 • 9Murder SceneMorten Omlid/Jostein ForsbergMorten Omlid/Jostein Forsberg03:47
 • 10Inner City QueenMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:08
 • 11Rumble & RollMorten Omlid/ Jostein ForsbergMorten Omlid/ Jostein Forsberg03:15