Åste

Artistbilde ikke tilgjengelig. Foto: iStock
Artistbilde ikke tilgjengelig. Foto: iStock©

Åste innehar en av landets aller beste stemmer. Hun har vokst opp med folkemusikken hjemme I Heddal i Telemark, parallelt med soul og gospel som også ligger henne hjerte nær. Åste er først og fremst en tolker av musikk, men skriver også egne arrangementer og låter.

Hun har vært korist for en rekke artister, både på innspillinger og liveopptredener som; Noora Noor, Silje Nergaard,  Big Bang og   Mira Craig. Deltatt i Beat for Beat flere ganger, 4 plass i Idol 2007, samt delfinalevinner i MGP 2011. Åste har vært med i diverse band, som Ladies First, Whitney Houston tributeband, W.E.F.U.N.K, Hip-hop tributeband og Sisters of Soul. Hun har også hatt utallige opptredener med bare pianist eller gitarist, som David Wallumrød, Torbjørn Kvamme, Ture Jansson.

Etter en lang tenkepause og en studietur til New Orleans har Åste funnet albumprosjekt hun ønsker å lage. Albumet består av sanger hun har skrevet selv og tradisjonelle spirituals. Denne kombinasjonen er åpenbar for Åste og kan sammenlignes med hvordan norske folkemusikere gjerne kombinerer nyskrevet materiale med tradisjonelle folketoner.

"Åstes soulstemme er så solid, perfeksjonert og strålende at gåsehuden sitter løst gjennom hele sangen" - Sigrid Hvidsten, Dagbladet

Utgivelser