Rita Engedalen «Heaven Aint Ready For Me Yet»

Albumet vant Spellemannprisen for beste bluesalbum i 2007.

Rita Engedalen er et naturtalent, har en av norsk musikks kraftigste stemmer og er en av svært få norske bluesdamer. Rita Engedalen er ekte tvers igjennom og hun både lager og fremfører sin egen musikk. En musikk som har blitt markant og særegen for henne, men som samtidig appellerer til de store massene på bluesklubben og festivaler, som hun besøker jevnt og trutt år ut og år inn. Hennes publikum blir større og større for hvert år. Nå har hun laget sin andre plate på Bluestown Records, som har fått tittelen "Heven Aint Ready For Me Yet"

«Heven Aint Ready For Me Yet» inneholder en solid miks av amerikansk blues og rootsmusikk fra områder i USA som ikke er altfor kjent for det store publikum. Rita tar oss med på en musikalsk rundreise i de amerikanske sørstatene som går utenfor de travle motorveiene. Hun drar oss med på en støvete landeveier i områder som Appalachene og Mississippi Delta, med det spennende Hill Country-området i Mississippi som det naturlige musikalske hjemstedet. Musikken fra disse områdene er gjennomsyret av nerve, intensitet og musikalsk sjel. Et særegent trekk med musikk fra Hill Country er at grooven ofte er bygd på et repeterende akkordskjema hvor transens sterke musikalske kraft også er et viktig element. Rita lager sanger i denne tradisjonen som er helt naturlig del av sitt musikalske uttrykk. Hennes tekster er basert på opplevelser fra hennes eget liv og er utrykt på en helt igjennom ærlig måte. Albumet er innspilt i det analoge Juke Joint Studio på Notodden med Peter Lundel som teknikker. De fleste opptakene er gjort på første takning med få musikalske pålegg. Noe som er gjort bevist for å bevare entusiasmen, sjelen og den musikalske gløden. Alt dette i tillegg til Ritas sterke og følsomme stemme gjør «Heven Aint Ready For Me Yet» til en sjelden og vakker fugl i det norske musikalske landskapet.

Foruten Ritas faste band bestående av Morten Omlid (Gitar), Eskil Aasland (Trommer), Jens Haugen (Bass) gjeste bl.a. Knut Hem (Dobro), Geir Sundstøl (Mandolin/Lapstee/Gitar), Knut Buen (Fele), Runar Boyesen (Piano), Margit Bakken (Vokal/Kor) , Jostein Forsberg (Munspill).

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Heaven aint ready for med yetRita EngedalenRita Engedalen02:02
  • 4Hanna KarolineRita EngedalenRita Engedalen03:15
  • 5Yellow MoonRita EngedalenRita Engedalen03:11