Måndag «Ein gong te»

Americana på valdresdialekt.

Måndag spiller drivende telecasterrock i americanasjangeren på klingende valdresdialekt.

Måndag er et nytt norsk rockeband som musikalsk plasserer seg med en solid fot i americanarocken. Med deres debutsingel «Angrepsklar» fikk de raust med oppmerksomhet. Nå nærmer det seg albumdebut, men før den tid slipper Valdres-bandet nå den nye singlen «Ein gong te». Med tekster som er ærlige og rett på sak, har de fem guttene fra Valdres tatt solid grep om sitt voksende publikum. På klingende Valdresdialekt belyser bandet til dels alvorlige temaer på utilslørt vis. Bandet har store ambisjoner, og forkjærligheten for norske tekster og solide rockelåter er det som driver dem fremover.

Til tross for at Måndag er et relativt ferskt band, så har medlemmene i bandet seg imellom lang fartstid i norsk musikk. Lars Jemterud og Erik Haugen kjenner vi fra bandet Tinnsoldat, mens Torgeir Bolstad til vanlig er fast medlem i STAUT. I tiden fremover er det uansett Måndag som gjelder, og i oktober slipper gjengen sitt aller første album.

Som inspirasjonskilder oppgir bandet norske artister som Hellbillies, Dumdum Boys, Stein Torleif Bjella og Daniel Kvammen. Amerikanske artister som Wilco, The Bottle Rockers, Son Volt og Drive By Truckers er også gode referanser på hva som har vært med å forme bandet Måndag.

“Stemninga stod beint i taket.. Hardtslåande og fengjande frå fyrste sekund» -  Konsertanmeldelse, Valdres Avis

Måndag består av: Lars Endre Strand: vokal. Lars Isachsen Jemterud: gitar, vokal.  Vemund Strand Aspeggen: gitar. Torgeir Bolstad: bass. Erik Haugen: trommer
 

 

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Ein gong teLars JemterudLars Jemterud00:00