Lia Musikklag «Finnes det en port»

Lia Musikklag består av Ingelin Reigstad Norheim, Hildegunn Garnes Reigstad, Torjus Vierli og Thomas Gallatin.

Like utenfor Grimstad, under en frodig lauvskog og omgitt av gårder og åkre, ligger gamle Lia Bedehus. Det er et beskjedent bygg, og du kan komme til å kjøre forbi uten å legge merke til det lille hvite huset langs den smale veien. Likevel er dette et sted som i generasjoner har betydd svært mye for mange av innbyggerne på Lia. Bedehuset har vært arena for møter, sangkvelder, basarer, juletrefester og søndagsskole. Her har folk samlet seg om det de tror på, og veggene er fulle av andakter, sang og bønn.

I dag er huset fylt opp av instrumenter og opptaksutstyr etter at musiker-ekteparet Hildegunn Garnes Reigstad og Torjus Vierli kjøpte huset for noen år siden. Det er bygd om til et profesjonelt musikkstudio (Flanellofon Recordings) og har fasilitert en rekke plateinnspillinger med ulike artister i den norske musikkbransjen, men korset henger fortsatt på veggen og følelsen av å være i et gammelt bedehus er sterkt tilstede.

I disse omgivelsene har Lia Musikklag nå blitt etablert. Og av samme grunn som huset ble bygget mange år tilbake, er også Lia Musikklag blitt til for å være en arena for å samles rundt de store spørsmålene i livet og om en felles tro på Gud. Et sted for både musikalsk og åndelig fellesskap, og en mulighet til å utforske og bruke sine kreative evner for å ære Gud og oppmuntre mennesker i deres trosvandring.

Initiativtakerne til Lia musikklag er Ingelin Reigstad Norheim, Hildegunn Garnes Reigstad, Thomas Gallatin og Torjus Vierli. Den første utgivelsen deres heter «Finnes det en port» og består av fire nye sanger som har bønn som felles tema. Låtene er komponert av Hildegunn og Ingelin og tre av tekstene er skrevet av forfatter Jostein Ørum. De har i tillegg fått med seg et knippe dyktige musikere og sangere som er med og bidrar på innspillingen.

“Til vanlig jobber vi alle med musikk på heltid, og mye av det handler om å produsere musikk som skal underbygge en artists karriere og merkevare. Lia Musikklag blir et kreativt fristed for oss der vi kan produsere musikk med forskjellige innfallsvinkler og uttrykk, men som har et tydelig kristent budskap. Vi håper at musikken vi lager her kan være med på å styrke menneskers tro på Jesus”, sier Ingelin. “Det viktige her er selve musikken, ikke menneskene bak”, skyter Thomas inn. Torjus utdyper: “Her kan vi også invitere med oss folk som brenner for det samme og som har lyst til å være med og forme morgendagens musikkuttrykk i de kristne sammenhengene”. “I tillegg til bønne-EP’en som kommer ut nå, har vi allerede en ny EP på gang, med sanger som passer for barn og familier,” kan Hildegunn røpe.

Begivenheten markeres på releasedagen med en happening på Lia bedehus, med inviterte gjester som inkluderer venner, samarbeidspartnere og ikke minst naboer og tidligere ildsjeler for arbeidet på bedehuset. Her blir det en liten minikonsert og hyggelig samvær med kaffe og noe å bite i. Vi ønsker også presse velkommen til å være med!

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Finnes det en portIngelin Reigstad Norheim/Hildegunn Garnes ReigstadIngelin Reigstad Norheim/Hildegunn Garnes Reigstad04:03
  • 2KyrieHildegunn Garnes Reigstad/Ingelin Reigstad NorheimHildegunn Garnes Reigstad/Ingelin Reigstad Norheim04:48
  • 3Du erHildegunn Garnes Reigstad/Ingelin Reigstad NorheimHildegunn Garnes Reigstad/Ingelin Reigstad Norheim04:10
  • 4En enkel bønnHildegunn Garnes Reigstad/Ingelin Reigstad NorheimHildegunn Garnes Reigstad/Ingelin Reigstad Norheim04:43