Jan Erik Fillan «Echoes»

Echoes er Jan Erik Fillan sin hyllest til Anders Vangen, som har banet vei for mange unge som ønsket å drive med opera og utøvende sang.


Sangen Echoes ble skrevet da hans nære venn, mentor og kollega Anders Vangen lå døende på sykehus etter flere hjerteinfarkt. Legene hadde gjort alt som stod i deres makt, og alle forstod hvilken vei dette gikk. Dagen før Anders sin bortgang (2013) kom det første verset til Jan Erik med akkorder og det hele, andre verset kom på plass i løpet av kort tid dagen etter hans bortgang. Musikken ble en måte å takle den store sorgen over tapet av en nær venn, familiemedlem, kulturpersonlighet og kollega. Kultur Norge mistet en virkelig stor kunstner.
Sangen ble ferdig skrevet før hans bisettelse og er siden den gang fremført kun en gang under minnekonserten for Anders Vangen i 2014. 

Sangen er spilt inn på Kulturhuset Ælvespeilet og Klyve Lydstudio, og deretter mastret av Kai Løland. Andre studioteknikere har vært Per Sælør og Jan Erik Fillan. Alle instrumenter og arrangement er laget og spilt av Jan Erik Fillan.