Hilde Svela «Den ukjente vinden»

Hilde Svela er en erfaren sanger og låtskriver bosatt på Klepp i Rogaland. Hun har tidligere utgitt tre kritikerroste soloalbum «Tidevann», «Skapervind» og «Ver hos meg». Hildes musikalsk univers er en blanding av akustisk pop med folkemusikalske elementer. "Den ukjente vinden" er første single fra Hildes kommende album «Himmelstreif». Med seg på "Den ukjente vinden" har hun rapperen Gino Bless.

DEN UKJENTE VINDEN – historien bak sangen… Livet hadde fart vel med oss, så langt…Tanken på at livet skulle skjenke oss de tunge dagene var fremmed og fjern. I vår familie var det meste tilsynelatende ”perfekt”. Telefonen som ringte en høstdagen i 2010 kom derfor som et lite jordskjelv.
- Dere har blitt tante og onkel til ei jente med downs syndrom.. Gråten tok oss. De mørke skyene la seg tungt over gleden det skulle være å ta imot en ny liten verdensborgeren. Uro og bekymring for bror og svigerinne - min svoger og svigerinne slo inn. Hvordan ville dette gå?

Livets -og familiens store rystelse var et faktum. Den ukjente vinden hadde gjestet oss. Livet ville aldri mer bli det samme; et barn for livet – som er barn hele livet. Alle problemer, alle utfordringer – tenk så mye som nå ikke ville blir slik vi hadde tenkt... Dårlig samvittighet over at vi ikke klarte oss å glede oss over annerledesheten som Vår Herre hadde skjenket oss gjennom lille Eline, stemte livet i moll.

Dagene gikk og downs syndrom fikk et ansikt, et blikk, et smil og en latter. Syndromet ble erstattet med mennesket. Lille Eline elsker livet, elsker sin familie og elsker oss. Livet har blitt malt med nye farger. Lille Eline, så perfekt annerledes, men helt perfekt. Livets bekymringer blir mindre i møte med de livsglade små hendene som strekker seg mot et klem. Den ukjente vinden som gjestet oss, er en engel til oss. Eline var gaven som kom og lærte oss å elske livet slik det kom!

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Den ukjente vindenSigurd SvelaHilde Svela03:39