Heimveg «Kraftig rådebank»

Heimveg har beina godt planta innenfor sjangeren modern country. Bandet består av Christian Ajer (vokal/akk.gitar), Erik Damberg (bass) og Erik Norheim (gitarer) de to sistnevnte er også bandet låtskrivere. Christian fra Bø synger på klingende «Bømål».

Heimveg har beina godt planta innenfor sjangeren modern country. Gutta i "Heimveg» møttes første gang i Damberg lydstudio i Porsgrunn for en studio session, Christian Ajer (vokal/akk.gitar), Erik Damberg (bass) og Erik Norheim (gitarer) og fellesnevneren var countrymusikken. Det er ingen tvil om at det ble full klaff fra første tone mellom de tre gutta. Helt fra første dagen disse gutta greide å holde et instrument som 9-åringer, har de så og si aldri sluppet taket... Låtskrivingen startet tidlig for alle tre, og med lang erfaring startet de låtskriversamarbeidet og bandet Heimveg i 2020.

Som de to første singlen har Erik Norheim og Erik Damberg også skrevet «Kraftig rådebank». Christian Ajer, yngstemann i bandet, er en uvurderlig sparringspartner i den kreative prosessen. «Kraftig rådebank» er av det mer rocka slaget med slide og en herlig gitarsolo. De tre bandmedlemmene elsker country, og har i alle år sett opp til de store stjernene fra USA. Nashville og moderne countrypop er noe som får disse gutta til å smile, og nå vil de gjerne få resten av Norge til å smile sammen med dem. Heimveg ser nemlig likheten mellom endeløse, amerikanske landeveier, ørkensletter, fossefall og fjell og den mektige norsk Telemarksnaturen. Dette gir gutta ideer til mye nytt materiale - og det mangler ikke på inspirasjon. «Det skal ikke være altfor vanskelige temaer - kanskje fordi  vi liker å være direkte sjøl», kommenterer Ajer når de tre blir spurt om hva tekstene handler om. Hverdagslige hendelser, kjærlighet, fisketur, biler og generelt situasjoner vi alle kan kjenne oss igjen i er gjennomgangstemaer. Når Heimveg skriver låter, er i studio, øver sammen eller spiller live, er stikkordene kreativitet og moro. «Hvis folk skal tenne på det vi driver med, må vi først og fremst tenne på det sjøl», sier vokalist og frontfigur Christian Ajer.

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Kraftg rådebankErik Damberg/Erik NorheimErik Damberg/Erik Norheim03:34