Gunstein Draugedalen «Navnet Jesus blekner aldri»

Gunstein Draugedalen (født 28 september 1946 i Kviteseid i Telemark) er mest kjent for sine bidrag til den kristne bedehustradisjonen. Gunstein debuterte som plateartist med sin barytonrøst i 1964, har utgitt 42 plater og har solgt mer enn 250.000 eksemplarer i løpet av sin karriere.

I forbindelse med att det nå er 100 år siden David Welander skrev den folkekjære salmen «Navnet Jesus blekner aldri» ønsket Gunstein Draugedalen å lage sin versjon av denne vakre salmen som har betydd så mye for flere generasjoner kristne. «Navnet Jesus blekner aldri»  ble skrevet av David Welander i 1923 til en melodi fra Zululand. Navnet Jesus er mye sunget i både kirker og bedehus og er salme nummer 86 i Norsk salmebok fra 2013.

Om sangen og innspillingen forteller Gunsten Draugedalen; Dette er ein sang eg kjenner frå min barndom.Den blei sungen på bedehuset så langt eg kan minnast. I heimen sang me ein del sangar, men ikkje Navnet Jesus blekner aldri. Eg veit ikkje kvifor – men den blei aldri ein del av repertoaret der heime. Og kanskje derfor blei den heller ikkje ein del av mitt repertoar. Eg tenkte meir på den som ein fellessang. Men så fekk eg ein telefon frå journalisten og vennen Olav Solvang der han spurte om eg hadde gjort ei innspeling av Navnet Jesus. Han hadde fått i oppdrag av avisa Vårt Land å liste opp alle innspelingar av sangen – fordi det i år (2023) er hundre år sidan David Welander skreiv denne sangen. Eg svara Olav Solvang at denne hadde eg aldri gjort innspeling av – men lova å prøve meg på den. Og innspeling blei det hos plateutgjevaren min, Øyvind Sauarlia i Grammofon. At eg ikkje hadde gjort dette før opplevde eg under opptaket underleg -  med den sterke og tidlause teksten som overgår det meste av kristen sang. Og den enkle fine melodien frå Afrika var som laga for teksten til David Welander. Sangen måtte altså bli 100 år - før eg kom i studio og gjorde dette opptaket. På tide når songaren er 76 år. Gunstein Draugedalen

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1Navnet Jesus blekner aldriDavid WelanderFra Zulu-kirken04:01