Grete Storbæk Eriksen «En annen kveld»

En varm og vakker julesang

Grete Storbæk Eriksen er nå ute med sin første julesang. Hun har selv skrevet tekst og melodi og har fått med seg Nidarosdomens jentekor og en strykekvintett fra TrondheimSolistene

Begge disse aktørene har mottatt en rekke priser, blant dem Grammy Awards. Den eminente gitaristen Nils-Olav Johansen, professor i gitar ved Institutt for musikk ved NTNU, er også med på innspillingen. Dette har blitt en varm og vakker julesang som går rett til krybben i Betlehem, men som på en ny og annen måte løfter fram spørsmålet om hva det egentlig var som skjedde denne natten, og undringen rundt dette. Grete sier det har vært en stor glede å få samarbeide med disse fine musikerne, og Knut Størdal har laget vakre arrangement for kor og strykere.
Grete er opprinnelig fra Trysil, men har bodd i Trondheim i over tjue år. Hun platedebuterte i 2007 med albumet «To roser», «Juninatt» i 2011 og «Lengsel og love og det som varre er» i 2016. Da uttalte programleder i «Norsk på norsk» på P1 at «endelig skriver Grete sine egne tekster» og de spilte hennes vakre «Kysse dæ i nakken» som ofte er å høre på P1. I fjor ga hun ut singelen «Møte morran» sammen med Lewi Bergrud. Hun har fått fine kritikker på sine album og spilles nesten ukentlig på P1. Hun har studert musikk ved Institutt for musikk ved NTNU med jazz-sang som hovedinstrument, og jobber i dag som høgskolelektor i musikk ved Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning. Nå er altså den første julesangen hennes her, et nytt og vakkert bidrag til julesangkatalogen - og også den første i et etter hvert planlagt julealbum!. Innspilt i Øra Studio i Trondheim med Jo Ranheim som produsent.

 

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1En annen kveldGrete Storbæk EriksenGrete Storbæk Eriksen00:00