Joakim Solbakken «Ragged»

Urban mjølkebonde går solo

Joakim Solbakken (34) kommer fra Østre Toten og har spilt i band siden konfirmasjonsalderen. De siste 15årene har han vært frontfigur i bandet Humming People.

Humming People har gjort over hundre konserter i året med turneer i inn og utland, A-listing på P1 og selveste Emmylou Harris var duettpartner på tittelsporet på albumet «City of lost men». Med fire album bak seg med Humming People (A hope no man can bind 2008, Live at Halden Prison 2010, City of lost men 2013, Caravelle 2016) var det på tide og få ut flere av hans egne låter som har ligget på lur. Låtene lages mellom fjellene i Hemsedal hvor han nå bor. Dette er historien om en totning som ble fjellbonde etter 10 urbane år i Oslo. Musikken hans kan beskrives som  «americana med norsk twist»

Sanger skrives mens kyrne rauter og vestavinden uler. Helst når tiden ikke strekker til og man må videre. Ragged er en sår sang om ensomheten som rammer flere enn de vi åpenlyst kan se. Om ensomheten som inntreffer midt i en pandemi og om egen ensomhet. Om de ensomme som Joakim møtte i sitt arbeid i Frelsesarmeens Rusomsorg og alle de som står der med åpne armer, legger sitt eget til side og bare vil hjelpe.

Innspilt i Hallibakken Lydstudio på Nesbyen. I produsentstolen har Joakim sittet sammen med Tor Magne Hallibakken.

Musikere «Ragged»

Joakim Solbakken gitar/vokal, Miriam Våga kor, Ruben Våga trommer, Audun Haugeplass bass/piano/orgel, Martin Rosenhoff cello.

Låtoversikt

  • SpornrTittelTekstMusikkTid
  • 1RaggedJoakim SolbakkenJoakim Solbakken03:25