Var-mt fra Skaare5

var
«var»

Plateanmeldelser · Nettavisen.no · Kristin Skaare er en musikant de aller fleste har hørt – uten at de kanskje vet det. Med «Var» forteller hun oss hvilken enorm stemme hun har.

Kari Bremnes skjønte det. Det gjorde også Rick Danko fra The Band, Björn Afzelius, Vamp, Herborg Kråkevik, Rita Eriksen, Halvdan Sivertsen, Knut Reiersrud, Onkel Tuka og mange andre storheter. Akkurat nå er det Anne Grete Preus som har sikra seg Kristin Skaares tjenester. Så mange oppegående artister kan vel ikke ta feil og det gjør de da heller ikke i tilfellet Kristin Skaare. Vi snakker nemlig om en av de aller mest inderlige og allsidige tangentbehandlerne innen et grenseløst musikklandskap kongeriket har å by på.

I et par tiår har pianisten, trekkspilleren, komponisten og arrangøren Kristin Skaare spilt ei viktig rolle i norsk musikkliv. Hun har åpenbart ikke hatt noe voldsomt behov for å stå lengst fremme i rekka sjøl – bortsett fra solo-debuten «Amoraroma» (for et navn/ord!) fra 1999 – har Skaare vært den tro tjeneren for alle de nevnte og mange andre. Heldigvis har ønsket eller behovet for å melde noe som er hennes eget meldt seg igjen de siste åra og «Var» har vokst fram sakte, men sikkert.

Kristin Skaare er oppvokst i kirkemiljøer. Derfor var ikke veien så lang til Kulturkirken Jakob og det flotte rommet der ga Skaare den roa og den stillheten hun søkte for at musikken skulle få vokse fram.

De 11 melodiene er enten mer eller mindre kjente salmer eller Skaares egne komposisjoner som også ofte har noe salmeaktig eller sakralt over seg. Skaare gir musikken og seg sjøl masse luft og rom og dette er musikk som vokser og vokser og vokser¿..Hun tar oss med inn i en fantastisk flott og melodisk klangverden og når hun har alliert seg med trommegigantene Jon Christensen og Erland Dahlen og basskjempen Bjørn Kjellemyr, så ligger veldig mye til rette for at «Var» skal bli en musikalsk reise med et tidløst stempel på seg.

Kristin Skaare forteller oss med «Var» at hun er i besittelse av noe helt unikt. De som vil unne seg sjøl eller andre i sin nærhet noe godt, varmt og inderlig når kveldene blir lange og mørke trenger ikke å lete videre.

Av Tor Hammerø

Kilde: Kilde Nettavisen.no

Les mer om «var» fra Kristin Skaare